Canan Kaftancıoğlu, "hakaret" suçundan yargılandığı davasından beraat etti kararı verildi... | SİYASET
DOLAR

32,3792$% 0.17

EURO

35,0232% -0.23

STERLİN

40,9848£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,46%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%-0,26

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • Canan Kaftancıoğlu, “hakaret” suçundan yargılandığı davasından beraat etti kararı verildi…

Canan Kaftancıoğlu, “hakaret” suçundan yargılandığı davasından beraat etti kararı verildi…

CHP İstanbul İl Başkanı görevinde bulunan Canan Kaftancıoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından yargılandığı davadan beraat kararı aldı.

İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki gerçekleşen duruşma da tutuksuz sanık Kaftancıoğlu ile avukatları katılım gösterdi.

Duruşmada kendi savunmasını gerçekleştiren Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadaki paylaşımında hakaret içerici ifadenin bulunmadığını belirterek, beraat talebinini yineledi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı da sanığın 15 Ekim 2021’de “SaBıKa Holding” yazılı broşür ile broşürün dağıtıldığı anlara dair görselleri paylaşarak, üst tarafına “Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız. Gençler akıttığınız tere sağlık…” yazdığı rapor edildi.

Broşürde yer alan karikatürdeki görseller incelendiğinde, paylaşımın eleştiri sınırlarını aştığı ve rencide edici boyutta olduğu kaydedilen mütalaada, sanığın “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlarından 2 yıl 4 aydan 7 yıla kadar hapsini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, atılı suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanık Kaftancıoğlu’nun beraatine hükmetti.

KAYNAK: AA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

En Son anketten çıkan çarpıcı sonuç: Erdoğan’a güven tam, halk kararını verdi!

HIZLI YORUM YAP