Bakan Soylu: Vatandaşın devletinden görev beklemek hakkıdır | SİYASET
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Bakan Soylu: Vatandaşın devletinden görev beklemek hakkıdır

Elazığ organizasyon Sanayi Bölgesi’nde Murat kurumunda katıldığı toplantıda içişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu, Soylu Yaptığı açıklamalarda son elazığ depremini hatırlattı buna istinaden devletin görevlerinden de bahseden Bakan Soylu vatandaşın devletten yardım beklediğini ve bunun temel hakkı olduğunu söyledi.

Konuşmasına devam eden bakan Soylu depremle birlikte afetlerin daha sağlıklı organize olabilmek adına birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti. Sözlerini zor zamanlarda vatandaşın devletten yardım beklediğini ve bu yardımın vatandaşın en temel hakkı olduğunu söyledi. Elazığ depreminin ardından yapılması gereken tüm etkenleri birbir yerine getirdiklerini söyledi, İşlerinin kolay olmadığını bütün eksikleri bitirene kadar devam edeceklerini açıkladı.

Bakan soylu; ‘’Elazığ depreminde birçok acil kurtarma gibi uçaklarla acil ulaşım vasıtaları ile Elazığ’a ulaştı burada bir çok vatandaşa anında müdahale ederek küçük altınlar kurtardı bununla beraber bizler ondan sonra vatandaşa en sağlıklı bilgiyi vermeye çalıştık.’’

Bu arada hükümetin de aldığı tedbirlerden bahseden Soylu soğuk havalarda dışarıda kalan vatandaşların acil müdahale barınma ve yemek ihtiyaçlarını giderildiğini giderilmesi için çalışma başlattığını bildirdi.

Gelen yardımların kaçtır kaç kamyon ne kadar erzak geldiğinden de bahseden Soylu şöyle konuştu;

‘GELEN YARDIMLARDA 1328 TIR, KAMYON VE KAMYONET SON ELİMİZE ULAŞAN RAKAMLAR’

Yaşanan depremin ardından Millet olarak büyük bir sınav verildiğini, Türkiye’nin her  bölgesinden yardımların geldiğini ve gelmeye devam ettiğini söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

”Buraya gelen toplam yardım 1328 tır, kamyon ve kamyonet var. Büyük bir duygudaşlık ortaya konuldu. 1328 ve hala yardımlar gelmeye devam ediyor. Burada Organize Sanayi Bölgesi içerisinde, bir yapı içerisinde gönüllüler bunları ayırıyor. Gıda, giysi, ısıtıcı, battaniyeleri ayırıyorlar. Gıda kartlarından, gıda kolilerine kadar şu ana kadar 550 bin kumanya dağıtıldı. İkincisi elbette hata ve eksik olabilir ama normal bir halle karşı karşıya değiliz ki. Burada herkes depremzede, bunun parası pulu önemli mi sallanmaya başladı mı herkes dışarı çıkıyor, istediğin kadar paran olsun kar ediyor mu hayır. Biz bu işe böyle bakarak bu noktaya gelmeye çalışıyoruz. Farklı düşünceler, eleştiriler olabilir başımızın üzerine. Biz her şeyi en iyi yapıyoruz demiyoruz, gücümüz yettiğince 2-3 saatlik uykularla zihnimizi toparlamaya çalışıyoruz. 3-4 safhayı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için.”

“20 BİN KİŞİYE PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLADIK VE SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Millet olarak büyük bir sınav vermekteyiz diyen Soylu yaşanan bu süreçte Sosyal rehabilitasyon, psikososyal destek bağlamında 20 bin kişiye ulaştıkları bilgisini verdi, Türkiye’nin her tarafından ve bölgesinden Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğinde gençlik liderlerinin burada buluştuğunu ve  çocukların depremde yaşadıklarını unutturmak için eğlenceli programlar hazırladıklarını ve uzun bir süre destek verileceğini söyledi.

Bakan Soylu, deprem sonrasından çocukların sınavlarına rahatça çalışabilmesi ve geleceğe umutla sarılabilmesi adına konteyner böylesinde steril bir alan oluşturmayı planladıklarını  ve tüm bu çalışmaların titizlikle sürdüğünü açıkladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meclis’te skandal görüntüler! Türk bayrağını yırttı! Türkiye’den çok sert açıklama

HIZLI YORUM YAP