AYM üyesinden bir garip gönderme ! Darbeci vesayetçi günlerin alışkanlıklarına mesaj gönderir gibi... | SİYASET
DOLAR

32,5585$% 0.01

EURO

34,8973% 0.04

STERLİN

40,6322£% 0.17

GRAM ALTIN

2.427,08%-0,11

ÇEYREK ALTIN

4.074,00%-0,07

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • AYM üyesinden bir garip gönderme ! Darbeci vesayetçi günlerin alışkanlıklarına mesaj gönderir gibi…

AYM üyesinden bir garip gönderme ! Darbeci vesayetçi günlerin alışkanlıklarına mesaj gönderir gibi…

AYM üyesinden bir garip gönderme ! Darbeci vesayetçi günlerin alışkanlıklarına mesaj gönderir gibi…

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım sosyal medya hesabından bir garip bir paylaşımda bulundu. Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, ışıklar yanıyor mesajını yazdı. Bu mesaj eski Türkiye günlerinde “genelkurmayın ışıkları yanıyor” mesajlarına benzetildi. Paylaşıma sosyal medyada tepki yağarken İçişleri Bakanlığı da “Işıklarımız hiç sönmüyor” mesajı ile skandal paylaşıma tokat gibi mesaj verdi.

 

Vesayetçi anlayışın ve darbeci zihniyetin izlerini taşıyan göndermeli mesajıyla sosyal medyada gündeme oturan AYM üyesi Engin Yıldırım’a devletin üst kademesinden sert tepkiler peş peşe geliyor.

Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşan Yıldırım, “ışıklar yanıyor” ifadesiyle darbeci zihniyetin sloganını kullandı.

İÇİŞLERİ’NDEN ‘IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR’ MESAJI

İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise AYM üyesi Engin Yıldırım’ın mesajına cevap verildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan “Işıklarımız hiç sönmüyor” şeklinde bir paylaşımda bulunuldu.

İÇİŞLERİ’NDEN İSTİFA ÇAĞRISI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, sosyal medya hesabından ”Dün ‘Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor’ diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!” açıklamasını yaptı.

Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, ”Vesayet özlemine milletimizin tepkisi böyle hesabı kilitletir… Ama yetmez İstifa gerekir, bekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

ADALET BAKANI GÜL’DEN TEPKİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül resmi Twitter hesabından, ”Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır.” açıklamasında bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili  Mehmet Muş, ”Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren “AYM’nin ışıkları yanıyor” sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez!” dedi:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ”Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir! AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız! Bı imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz?! Bu ne saçmalık, kendinize gelin!” ifadelerini kullandı.

İŞTE BÜTÜN TEPKİLER

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ”Demokrasiye ve milletimize meydan okuyanların Kandillerini, tek tek söndürdük… Yine söndürürüz…..” açıklamasında bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, AK Parti logosunu paylaşarak, ”Işığı hiç sönmüyor” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram ŞenocakAK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak

AK Parti MKYK Üyesi Fatma AksalAK Parti MKYK Üyesi Fatma Aksal

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 14 Eylül’de yaptığı bir açıklamada AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” diye tepki göstermişti.

Bu mesajın ardından AYM üyesi Engin Yıldırım, bisiklete binerken çekilmiş fotoğrafıyla yanıt vermişti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ülkücü Lider Meral Akşener’in grup toplantısı canlı yayın

HIZLI YORUM YAP