Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Zam Bekleyenlere kötü haber! | SİYASET
DOLAR

32,3961$% 0.21

EURO

35,1187% -0.03

STERLİN

41,0684£% 0.39

GRAM ALTIN

2.325,13%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,98

a

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Zam Bekleyenlere kötü haber!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Zam Bekleyenlere kötü haber! Sosyal medyada yılda iki kez Asgari ücrete zam yapılması yönünde çıkan haberler ile ilgili olarak vatandaşların kararı merak ettiği bilgi kısa sürede tüm çevreye yansıdı!

CHP meclise teklif sundu!

Cumhuriyet halk Partisinin oluşan ekonomik sorunlardan yola çıkarak tabanda olan seçmeni ve Türk milletinin ekonomik koşullarının analizi sonrasında Yılda iki kez Asgari ücrete zam yapılması teklifini meclise sunduğu fakat Ak parti ve MHP tarafından ret edileceği bilgisi geldiği savunuldu!

Gözler Tekrar Erdoğan’da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisine vereceği talimat ise merak içinde bekleniyor, CHP ise bu sene için değil her yıl iki kez zam yapılması teklifinde bulunarak oluşan, ekonomik koşulların kişilere destek vermeyi hedeflediği belirtilirken, Ak parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor!

Son yapılan temel gıda ürünlerinde ve diğer ürünlerde olan zamlardan dolayı Asgari ücrete zam konusunda Hükumetin çalışma yapması bekleniyor!

Erdoğan’ın ise iş verenler ile bu konuda konuşup konuşmamağı ise henüz belli değil!

AK PARTİ VE MHP SEÇMENİ NE DİYOR!

Ak parti ve MHP seçmeni ise Son yapılan Asgari ücret ile herkesin geçine bileceğini katıldıkları TV ve sokak röportajlarında dile getirerek, Bu amaç ile zam yapılmasını beklemedikleri belirtiliyor, Sosyal medyada ise Ak parti ve MHP seçmeni zam için ihtiyaç olmadığını asgari ücretin herkese yettiğini belirtiyor!

  • 2022 yılında Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Asgari ücrete zam gelmesi durumunda ise gelen zam oranının 5100 ile 5500 olması bekleniyor! Gözler Erdoğan’da..

CHP KANUN TEKLİFİ VERDİ!

Ağbaba, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu yıl Türkiye tarihinde belki de bir ilk yaşandı ve 2022 yılı için belirlenen asgari ücret, şubat ayında işçilerin cebine girer girmez açlık sınırının altında kaldı. Türkiye’de asgari ücret olağan bir ücret haline dönüşmüştür. Bazı araştırmalara göre, Türkiye’de aktif çalışma yaşamında yer alan işçilerin yüzde 57’sinin asgari ücret aldığı söylenmektedir. Bu durumda Türkiye’de 10 milyon civarında işçi, kendisinin ve ailesinin geçimini asgari ücret ile sağlamak zorundadır. Bu da demek oluyor ki şu anda Türkiye’de asgari ücretliler ve onların geçindirmekle sorumlu aileleri açlık sınırının altında yaşıyor.

Asgari ücret şu an açlık sınırının altında ve yıl boyunca da altında kalmaya devam edecek. Türkiye’de şu an resmi enflasyon yüzde 54,4 ama gerçek hissedilen enflasyon yüzde 100’ü aşmış durumda.

‘YASAL DEĞİŞİKLİĞİ HEMEN YAPALIM’

İktidar yetkilileri sürekli tarihi bir zamdan bahsediyor ama o zamdan eser kalmamış durumda. Ayrıca asgari ücretin yeniden belirlenmesine dair iktidar kanadından açıklamalar geliyor. Bu konuda eğer samimilerse asgari ücretin yılda bir kez belirleneceğine dair yasal hüküm var ve öncelikle bunun değiştirilmesi gerekir. Kanun teklifimizi verdik ve diyoruz ki asgari ücretin bu yıl yeniden belirlenmesine dair yasal değişikliği hemen yapalım. Eğer iktidar kanadı samimi ise kanun teklifimize destek verir ve asgari ücreti bu yıl için yeniden belirlenir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Süleyman Soylu: Furkan Vakfına orantısız güç kullanıldı! O Polislere soruşturma!

HIZLI YORUM YAP