Anıtkabir'de Her yer Tayyip, her yer Erdoğan sloganı atıldı! | SİYASET
DOLAR

32,5736$% 0.09

EURO

34,9601% 0.34

STERLİN

40,6449£% 0.15

GRAM ALTIN

2.425,27%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.056,00%0,10

a

Anıtkabir’de Her yer Tayyip, her yer Erdoğan sloganı atıldı! Türkiye cumhuriyetinin Kurucusu, ulu öner Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde Ak partinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Erdoğan ziyareti sırasında bir grup kişinin “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan!” sloganı atılması tepki çekti!

Slogan atanları diğer sırada bulunan kişiler susturdu! Kişilerin ise kim ve nereden geldikleri merak konusu oldu, konuyla ilgili olarak sosyal medyada kullanıcılar tepki gösterdi!

Yönetmelikte ‘izin verilmez’ yazıyor

2524 sayılı Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun’a göre yayınlanan Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğin “Törenler” başlıklı 35. maddesinde; “Anıtkabir’de, ancak Atatürk’e saygı için çelenk konabilir, tören düzenlenebilir. Başka amaçlarla; tören, yürüyüş ve gösteri düzenlenemez, çelenk konamaz. Anıtkabir’in manevi varlığına yakışmayan her türlü tavır, hareket, söz, yazı ve davranışlara izin verilmez” hükmü yer alıyor.

Erdoğan, deftere yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

“Aziz Atatürk, ebediyete irtihalinizin 84’üncü yıl dönümünde zatıalinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı ve canları pahasına istiklalimize sahip çıkan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. ‘En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz. Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ruhun şad olsun.”

Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

DAHA ÖNCE DE RESMİ TÖRENLERDE SLOGAN ATILMIŞTI

30 Ağustos 2022’de, Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmî törende “Reis” ve “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı atmıştı.

29 Ekim 2019’da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı duyulmuştu. Yine, 10 Kasım 2019’da da “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı yapılmıştı.

Baykushaber.com / Siyaset

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Bahçeli: Ak Parti ve Görüşmesi gayet doğaldır

HIZLI YORUM YAP