Ali Babacan 15 Temmuz'da neredeydi ? | SİYASET
DOLAR

32,3767$% 0.16

EURO

35,0054% -0.23

STERLİN

41,0077£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,84%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.987,00%-0,36

a

Ali Babacan 15 Temmuz’da neredeydi ?

Ali Babacan 15 Temmuz’da neredeydi ?

Hürriyet gazetesi yazarlarından olan ve kulis haberlerinin en önemli kalemi, Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hakkında gündeme bomba gibi düşen bir yazı kaleme aldı.

Abdulkadir Selvi’nin köşe yazısında öne çıkan Ali Babacan hakkında başlıca konular :

 

Ali Babacan, partisinin açılışını yaptıktan sonra Ruşen Çakır’la yaptığı söyleşide darbe literatürüne bir katkı yaptı. 17-25 Aralık için “O günkü iktidara karşı minik bir darbe girişimiydi” diyor. Demokrasi tarihimiz aynı zamanda darbeler tarihi olduğu için bizde birçok darbe çeşidi var. Askeri darbeden FETÖ darbesine, postmodern darbe girişiminden muhtıraya kadar seç beğen al.

Bizde isimleri çeşitli ama darbelerin ortak bir özellikleri vardır. Hepsi de Amerikan patentlidir. Talat Aydemir, Amerika’nın desteğini almadan darbe yapmaya kalkışınca sonu darağacı olmuştu.

 

17-25 Aralık’ı “minik darbe girişimi” olarak niteleyen Ali Babacan yakında 15 Temmuz için de “kontrollü darbe” derse şaşırtıcı olmaz.

Söz konusu 15 Temmuz olunca, ben asıl Ali Babacan’ın 15 Temmuz’da nerede olduğunu merak ediyorum. Babacan, NTV’de katıldığı bir programda bu yöndeki soruya “Ben o hafta sonu yurtdışındaydım. Saat farkı da vardı, yedi saat” diyor. “Amerika’daydım” diyemiyor. 15 Temmuz gecesi darbenin merkezi olan ABD’de olmasını izah edecek bir gerekçesi vardır elbette ki.

Babacan, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı tek bir tweet atmamasını da “Hem haber almakta hem de olayları anlamakta bayağı güçlük çektik” diye izah ediyor. Tabii darbe bastırılıp darbeciler ellerini başlarının üstüne koyarak tek tek teslim alındıktan sonra. Bir imada bulunmuyorum. Ama Ali Babacan’ın 15 Temmuz gecesi, darbenin planlandığı Amerika’da bulunmasının da izaha muhtaç olduğunu söylüyorum.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Berat Albayrak Ak partinin Başına geçebilir Son dakika

HIZLI YORUM YAP