AK Partili Yüreğir Belediyesi'nin cenaze aracında esrar yakalandığı ortaya çıktı! Bunu 'da gördük! | SİYASET
DOLAR

32,6060$% 0.37

EURO

34,6955% -0.12

STERLİN

40,4968£% -0.36

GRAM ALTIN

2.511,89%1,13

ÇEYREK ALTIN

4.289,00%0,95

a
  • Baykuş Haber
  • SİYASET
  • AK Partili Yüreğir Belediyesi’nin cenaze aracında esrar yakalandığı ortaya çıktı! Bunu ‘da gördük!

AK Partili Yüreğir Belediyesi’nin cenaze aracında esrar yakalandığı ortaya çıktı! Bunu ‘da gördük!

AK Partili Yüreğir Belediyesi’nin cenaze aracında esrar yakalandığı ortaya çıktı! Bunu ‘da gördük! Konuyla ilgili Olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman soylu henüz açıklama yapmadı!

Gözler Bakanlıkta ve Ak parti’de

Ak parti ve Bakanlığın konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor! Emniyet ekiplerinin takibi sonucunda uyuşturucu cenaze aracında yakalanmıştı!

Adana’da 21 Kasım 2021’de düzenlenen operasyonda AK Parti’li Yüreğir Belediyesine ait cenaze aracındaki 4 tabutun içinde 5 kilo 810 gram esrar bulunduğu ortaya çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 3 Şubat 2022 tarihinde hazırladığı iddianameye göre; tutuklanan ve belediye ile ilişiğinin kesildiği belirtilen cenaze aracı şoförü hakkındaki yargılama devam ediyor.

Operasyon, belediyeye ait 01 ADT 406 plakalı cenaze aracıyla doğu illerinden Adana’ya yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine başlatıldı. Adana’ya doğru giderken saat 17.00 sıralarında Çimento Polis Uygulama Noktası’nda durdurlan araçta şoförün iki çocuğunun da bulunduğu belirlendi. Arama yapılan araçta dört adet tabut içerisinde, üç paket halinde, daralı ağırlığı 17 kilo 750 gram olan ve esrar olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.

ŞOFÖRÜN EVİNDE DE ESRAR BULUNDU

Cenaze nakil aracının şoförünün evinde de sırt çantası içinde dört paket halinde, daralı ağırlığı 760 gram olan ve esrar olduğu değerlendirilen madde ile kavanoz içerisinde, darasız ağırlığı 24 gram olan ve esrar olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.

Toksikoloji raporunda şoförün idrarında uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden amfetamin ve metamfetamin bulunduğu tespit edildi. Şoför hakkında, “uyuşturucu ve uyarı madde kullanma” suçundan da soruşturma açıldı.

“İÇİCİYİM” DEDİ

Gözaltına alınan şoför, savunmasında, “içiçi olduğunu” söyledi. Tabutlarda bulunan esrarın ise kendisine ait olmadığını, polisler bulunca gördüğünü, yola çıkmadan önce tabutların içini kontrol etmediğini iddia etti.

Kavgadan dolayı hasımları olduğunu öne süren şoför, bu nedenle “hakkında asılsız bilgilerin polise verildiğini düşündüğünü” iddia etti ve hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

İddianamede, araçta net 5 bin 810 gram, evde de net 210 gram esrar maddesi ele geçirildiği belirtilerek, şoförün “suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik, hayatın olağan akışına uygun olmayan savunma” yaptığı söylendi. “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu belirtildi.

EN AZ 10 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Gözaltına alındığı gün tutuklanan şoför hakkında, “uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi.

Şoför hakkında yargılamanın devam ettiği, yapılan son duruşmada da tutukluluk halinin devamına karar verildiği öğrenildi.

Şoförün Yüreğir Belediyesi ile ilişkisinin de kesildiği belirtildi.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

kaynak: Mhalif

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Parti İstanbul Buluşması Galatasaray Nef Stadyumu’nda gerçekleştirecek!

HIZLI YORUM YAP