Ak Partili isimden yeni çözüm süreci açıklaması! | SİYASET
DOLAR

32,5597$% 0.25

EURO

34,7026% -0.19

STERLİN

40,5351£% -0.22

GRAM ALTIN

2.486,77%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%-0,02

a

Ak Partili isimden yeni çözüm süreci açıklaması!

Ak Partili isimden yeni çözüm süreci açıklaması! MHP konuyla ilgili ne açıklama yapacağı merak konusu oldu, HDP çözüme karşı oldukça ılımlı bakıyor, Ak Parti’de çözüm için yeni gelişmelerin olduğu daha önce ‘de dile gelmişti. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz bir açıklama yapmadı, Ak partili bir çok seçmen ise çözüm olacaksa yapılabilir şeklinde konuşurken bazı kesimler ise olmamalı dedikleri görüldü, son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

 

AKP’li isim bombayı patlattı! Çözüm Süreci geliyor

Türkiye’de 2013 yılında başlatılan çözüm süreci yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan ve HDP eski milletvekili Sırrı Sakık’ın açıklamaları dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın geçen ay Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerini ziyareti, sonrasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya’nın “Yeni bir çözüm sürecinin kıyısındayız” ve HDP’li Sırrı Sakık’ın “Yeni bir çözüm süreci olabilir” şeklindeki açıklamaları konuyu yeniden gündeme taşıdı.

DW Türkçe’nin haberine göre, AKP kulislerinde son günlerde çözüm sürecine dair tartışmalar sıkça gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilgisi dâhilinde yapılan bazı çalışmalar olduğu, ancak bu çalışmaların önceki süreçten farklı bir şekilde yürütülmesinin planlandığı belirtiliyor.

“YENİ SÜREÇ DAHA DENGELİ GİDECEK”

DW Türkçe’ye konuşan AKP’li yetkili, önceki tecrübelerden yararlanılarak yeni sürecin daha dengeli gitmesi için uğraşıldığını söylüyor.

Sürecin sadece bölgeyle sınırlı olmadığını, tüm Türkiye’yi kapsayan reformları içerdiğini ifade eden yetkiliye göre; yeni süreç henüz ete kemiğe bürünmüş değil. Üzerinde çalışılan formül ise daha fazla reform ve demokratikleşmenin yanı sıra büyük başarılar elde edilen terörle mücadelenin de devam etmesini içeriyor.

SIRRI SAKIK’TAN AÇIKLAMA 

Eski HDP Milletvekili Sırrı Sakık İktidarın ekonomi ve hukukta reform yapması gerektiğini de belirterek yeni bir çözüm sürecini başlama ihtimali olduğunu tahmin ettiğini, bunun zaruri olduğunu ve bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Kaynak: YC

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Yaptırımlar değil, Türkiye’nin dostluğu kazandırır

HIZLI YORUM YAP