Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim tarihi açıklaması! Meclise sundu! | SİYASET
DOLAR

32,5896$% 0.04

EURO

34,9279% 0.08

STERLİN

40,6576£% 0.15

GRAM ALTIN

2.431,12%0,06

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,05

a

Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim tarihi açıklaması! Meclise sundu!

Ak partili Cumhurbaşkanı Erdoğan Seçim tarihi açıklaması! Meclise sundu! Seçime girmesinde yasal engel olduğu belirtilen Erdoğan seçim tarihi açıkladı. Erdoğan’ın açıklaması sonrası gözler Meclise döndü!

Anayasaya göre bir kişi iki kez Cumhurbaşkanı Seçilebilir, Erdoğan’ın tekrar aday olmasında olan engel ise Anayasa 101 maddesi.

Erdoğan’ın yasal olarak seçime girmeyeceğini Belirten muhalefet partileri gözlerini Yüksek Seçim kurumuna çevirdi..

Erdoğan’ın Adaylığı olmaz ise YERİNE DÜŞÜNÜLEN İSİMLER KONUSUNDA TARTIŞMALAR SÜRÜYOR..

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin normal tarihi olan 18 Haziran’ı hem Kurban Bayramı arifesi ve hac dönemine hem üniversiteye hazırlanan çocuklarımızın sınav takvimine hem de ilk ve ortaöğretim okullarımızın tatiline denk gelmesi sebebiyle güncelleme ihtiyacı duyduk.

Siyaset kurumu olarak milletin taleplerini karşılamanın yanı sıra millî iradenin en yüksek katılımla, en ideal şartlarda tecellisini sağlamakla sorumluyuz. Bu anlayışla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 14 Mayıs 2023’ün seçim için en uygun tarih olduğunu düşünüyoruz.

Bu tarih güncellemesini anayasamıza göre beşte üç çoğunlukla Meclisimiz yaparsa memnuniyet duyarız. Mecliste gereken çoğunluğun sağlanamaması halinde Cumhurbaşkanı olarak biz, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabilmesini temin edecek bir takvimle kararımızı alıp süreci başlatacağız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP’den Bülent Arınç’a Bahçeli ve Çakıcı Çıkartması

HIZLI YORUM YAP