Ak Partili Cemil Çiçek: Sedat Peker ve HDP ile Ortaklık Açıklaması! | SİYASET
DOLAR

32,3701$% 0.15

EURO

35,0364% -0.16

STERLİN

40,9645£% 0.14

GRAM ALTIN

2.324,50%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.003,00%-0,26

a

Ak Partili Cemil Çiçek: Sedat Peker ve HDP ile Ortaklık Açıklaması!

Ak Partili Cemil Çiçek: Sedat Peker ve HDP ile Ortaklık Açıklaması! Cumhur Başkanı Erdoğan tarafından bir dönem meclis başkanı seçilen 2007–2011 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. hükumete meclis başkanı olan Cemil Çiçek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cemil Çiçek açıklamalısı sosyal medyada gündem oldu!

Çantalar ile dolu para verildiği iddiaları var bunu görmezden gelemeyiz demesi ve bir dönem HDP ile ortak anayasa çalışması yapıldığını ve bunu dört parti ile yapıldığını belirtti.

Sosyal medyada bazı yorumcular ise Cemil Çiçek açıklamalarına dikkat çekerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne diyeceği merak konusu olurken, HDP ile masaya oturulması ise tepki çekti!

Ak Partinin konuyla alakalı açıklama yapması bekleniyor..

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ‘çanta çanta’ para verdiği milletvekili açıklamalarına isim vermeden göndermede bulunarak, “Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bu iddia suç örgütü lideri olarak tanıtılan birisine ait. Bunu görmezden gelebilir misiniz?” düşüncesini dile getirdi.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Çiçek’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında bir siyasi etik yasası çıkarılması talebi üzerine aradığını belirtti.

Çiçek, “Bir büyükşehir başkanlık seçimi için 50-60 milyonluk bir harcamayı göze almak lazım. Seçim büroları, -mesela sadece Ankarada 800 büro açmak gerekiyor- orada istihdam edilecek kişiler, bilboardlar, afişler, otobüs kiralamaları, miting organizasyonları, yemeler içmeler, kamuoyu araştırmaları vs… Seçildiğinizde aldığınız maaş belli. Bununla o masraflar karşılanmaz. Kaçınılmaz olarak birilerinden yardım alırsınız. O yardımlar seçildikten sonra imar düzenlemeleri, kaçak katlar olarak fatura edilir… Siyasetin finansmanı, partilerin finansmanı, adayların finansmanı… Bu üç konuda şeffaflık önemli. ABD gibi bazı ülkelerde bu konu yasalarla düzenlenmiş. Belli ölçüde şeffaflık sağlanmış.” dedi.

Çiçek, “Biz geçmişte, Yeni Anayasa için dört parti arasında -Ak Parti, CHP, MHP, HDP- uzlaşma komisyonu kurulduğunda üç konu üzerinde çalıştık. Yeni anayasa, -59 madde için uzlaşma sağlanmıştı- İç Tüzük ve Siyasi Etik yasası. Siyasi Etik Yasası komisyonuna Ak Parti’den Köksal Toptan, CHP’den Oktay Ekşi, MHP’den Sümer Oral ve HDP’den Adil Zozani seçilmişti. 3-4 maddelik bir yasa öngörülüyordu. Bu ölçüler gelirse siyasette adam kalmaz, denilerek reddedildi” ifadesini kullandı.

Çiçek şunları söyledi:

“Bu söz söylenmişse bir ihtiyaç olduğu için söylenmiştir. Ortalıkta siyasetçilerin araçlarına çantalar dolusu para konulduğu iddiaları var. Bu iddia suç örgütü lideri olarak tanıtılan birisine ait. Bunu görmezden gelebilir misiniz?”

Kaynak: T24

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cihan Ekşioğlu’nun Ak Partili bürokratlar albümü ortaya çıktı!

HIZLI YORUM YAP