Ak parti seçimi 4 sebep 'den kaybedecek! | SİYASET
DOLAR

32,6014$% 0.1

EURO

35,0443% 0.47

STERLİN

40,6445£% 0.11

GRAM ALTIN

2.427,91%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%0,22

a

Ak parti seçimi 4 sebep ‘den kaybedecek!

Ak parti seçimi 4 sebep ‘den kaybedecek! evet 20 yıladır iktidarını sürdüren ve halk içinde her kesimden oy alan ak parti sadece Türkiye’de değil dünya gündemin ‘de tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Peki her kesimden oy almış parti seçimi neden kaybeder?

Öncelikle psikolojik olarak Ak parti güzel bir çıkış ve söylem ile gündeme geldiği için oy aldı neydi onlar, başörtüsü.. sonra bu başörtüsü kavramı değişti fetö vatan haini Gülen’in türban ismini vererek  1970 yılında radikal ve siyasal İslamcıların söylemi ile hareket etmişti.

Öncelikle Ak partiyeoy veren herkes şu sebepleri sıralayabilir.

Genç dinamik

söylemleri etkili

yol yaptı

hastane yaptı

Metro yaptı

Köprü yaptı

gibi kavram ve icraatları söyleyecektir.

Fakat bunlardan kimse şikayetçi değil.

Ak partinin hedef aldığı sonraki yıllarda bunlardan rahatsız olanlar var dediği her şikayete muhalefet partisi cevap vererek şikayetçi değil de neden bu kadar pahalıya yaptırdın, neden bu kadar garanti verdin bunu izah et diyerek soru sorulduğunda ise artık cevap alamadığını millet ‘de görüyor.

  • Suriyeliler

Bu mesele ak partiye o kadar oy kaybettirecek ki seçimde bunu göreceğiz, son iki seçimde dersimizi aldık, mesajımızı aldık diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözleri işte gönderecek nihayet diyerek seçmeni rahatlatmıştı , fakat 2021 yılın ‘da Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz, 110 binden fazla kişiye vatandaşlık verdiğini söyleyince seçmen direk olarak küstü.

AK partiye bir çok milliyetçide oy verdiğini düşünürseniz, bu seçmen asla MHP2ye’de oy vermeyecek. daha doğrusu MHP Ak partiden destek alamdan asla %10 oy alamaz.

  • Ekonomi

Bu konuda Ak parti iktidara geldiği dünden bu yana yabancı paralarda olan artışa engel olamıyor, dış güçler operasyonu sözleri ‘de vatandaşı asla memnun etmedi çünkü 20 yıla aşkındır para politikası ve yönetememesi, tartışılmaya devam ediyor. Bu durum işsizlik sayısına ve geçim sıkıntısına neden olduğu düşünülürse buradan kaybedeceği oy, sadece şehirlerde değil, köylerde dahi oy kaybetmesine sebep olacak.

  • Kavga ve tartışmaları

Ak parti geldiği ilk yıllarda sorulara vatandaşların ‘da katıldığı alanlarda cevap verebiliyordu, bunu da çok iyi yapıyordu ciddi manada yönetimi oldukça etkiliydi, etkiliydi derken süreci idare ediyordu. Fakat son 10 yıldır iş kavgaya dönüştü, Erdoğan’ın yumruğu, Kemal Kılıçdaroğlunu darp etmeye çalışanların alkışlandığı,, iktidarı eleştiren gazetecilerin dövülmesine alkış tutulması ve sessiz kalınması Seçmen’de rahatsız ediyor, çünkü bilinçli seçmen kavgaya değil icraata ve cebine bakıyor. Buda toplumda oldukça etkili.

  • Son olarak ise suç ve suçlularla ile ilgili iddialar!

Bu konuda gerçekten Ak parti son dönemlerin eskiye baktığımda en kötü yönetimi olarak görüyorum, bir çok iddialar ortaya konulmuş ama tek bir soruşturma açılmaması ise Ak partiye oy kaybettirecek en büyük olay olarak görünüyor.

Anketlere bakıldığın ‘da  %30 %35 oranına düştüğünü görebiliyoruz, fakat bunların TLF anketi olduğunu gördüğümüz de korkudan evet oy vereceğim diyenlerin  %5 olduğunu düşünürsek Ak parti %30 altına düşmesi küvetli.

PEKİ AK PARTİ NE YAPMALI

İlk olarak Suriye’de barışı sağlayarak Esat ile görüşerek Avrupa’dan gelen paralar ile Suriye’nin inşası için kurmalı ve Suriyelilerin tamamını geri göndermeli. İkinci olarak ise Afgan göçmenleri barışı sağlayarak bölgeye göndermeli ve Ortadoğu’da yeniden güçlü konuma gelmeli.

Buda savaş veya kavga ile değil iyi bir politika ve yönetimle olur.

Bu konuda dışişleri bakanına çok iş düşüyor, Erdoğan’ın tek başına her konuda bilgisi olmayabilir. Çünkü Erdoğan duygusal bir adam. Bunun için danışmalarının tüm gerçekleri yüzüne söyleyebilecek durumda olması gerekir, Çünkü Erdoğan yalnız değil oldukça zeki bir adam. 

2121 Yılında bakanların Suriyeliler burada kalacak yoksa ülke ekonomisi batar demesine halkın tepkisi sert olduğunu görüyoruz, işte seçime kadar Suriyelileri göndermeli yoksa işi oldukça zor..

Ekonomi ile ilgili olarak ise acil bir plan gerek, bunla ilgili olarak para politikası komple değişmeli, çünkü her geçen gün Türk parası dünyanın her yerinde değer kaybediyor..

Bunla ilgili yatırımcı değil ‘de köy ve köy derneklerine yatırım yapmalı ama bunun için çok geç kaldı.. çünkü köylerden insanlar geçinemediği için toprakları satarak göç etti.

Kaba dil konusunda muhalefet ile barışmalı ve ciddi manada kavgadan uzak durmalı eleştirilere cevap verebilmeli, eleştirelleri dikkate alıp düzenleme sağlamalı. Sosyal medyadan yapılan propagandaların ve tehditlerin önüne geçmeli.

Suçlarla ilgili olarak ciddi manada savcıların ve hakimlerin görevinde başarılı olması için önlerini açmalı ve asla baskı yapılmamalıdır. Bu konu çok önemli çünkü her devirde her devlet içinde bu tarz olaylar olsa da yargının önüne geçildiği an işin ucu kaçar ve önlenemez bir hale gelir. Bunla ilgili sorunları çözmelidir. Son dönemde Peker’in iddialarımda büyük ses getiriyor bu konuların araştırmak ‘da Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevidir. Çünkü iddia edilen kişiler güçlü isimler..

Yoksa 10 tane Ak partide seçime de girse kazanması mümkün değil..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaş ile Suriyeli tartışması gündem oldu

HIZLI YORUM YAP