Davutoğlu'nun partisi yerli otomobili hedef gösterdi ! | SİYASET, TEKNOLOJİ
DOLAR

32,3711$% 0.16

EURO

34,9763% -0.29

STERLİN

40,9597£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,42%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a

Davutoğlu’nun partisi yerli otomobili hedef gösterdi !

Her alanda özveri ile çalışan Yerli ve milli olma hedeflerine her gün bir adım daha yaklaşan Türkiye ,Yerli otomobil hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

 

Yeri ve milli araba için Türkiye, tüm dünyanın konuştuğu sağlam hamlelerle hedefe doğru emin adımlarla giderken Davutoğlu’nun partisi projeyi karalamaya kalkarak sosyal medya bir paylaşım gerçekleştirdi. Fakat Gelecek Partisi partisi bu paylaşımdan umduğunu bulamadı aksine paylaşım dolayısıyla vatandaştan büyük tepki gördü.

 

 

Son yıllarda neredeyse her alanda yerli ve milli olma adımları atan Türkiye, yerli otomobil projesiyle de yıllardır beklenen hasrete son verdi.

YERLİ OTOMOBİL BÜYÜK SES GETİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen törenle dünyaya tanıtılan Türkiye’nin yerli otomobili, dünya otomobil piyasasında büyük yankı uyandırdı.

 

Türkiye’de satış rekorları kıran otomobil markalarını endişelendiren adeta bir panik havası oluşturan bu milli adım, son dönemde muhalefet partileri ve muhalif isimler tarafından hedef tahtasına konuldu.

Sosyal medya da kullanıcıların gözünden kaçmayan bu durum hakkında ” Kedi Uzanamadığı Çigere Mundar dermiş” yorumu yapıldı.

GELECEK PARTİSİ, YERLİ ÜRETİMİ HEDEF ALDI

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu da Türkiye’nin hayali yerli otomobile karşı denzenformasyon yapma konumda yer aldı. Gelecek Partisi’nin Sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan paylaşımda, yerli otomobilin üretiminde rol alan dünyaca ün yapmış firmalara dikkat çekildi ve otomobilin yerliliği sorgulandı.

Oysa; dünyada satış rekorları kıran birçok otomobil markası, farklı mekanik parçalarını farklı ülkelerdeki iş ortaklarıyla üretiyor.

MERCEDES BENZ İLE DE ÇALIŞAN DÜNYACA ÜNLÜ FİRMA İLE TARİHİ ANLAŞMA

TOGG, Mercedes Benz ile de ortak çalışan dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile tarihi bir anlaşma yapmıştı.

Kritik anlaşma ile ilgili TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan açıklama! 

 

Anlaşma ile ilgili yapılan açıklamada batarya modülü ve paketini Türkiye’de üretileceği duyurulmuştu.

YERLİ OTOMOBİLİ ELEŞTİRENLERE VOLVO ÖRNEĞİ

Dünyadaki bütün büyük markaların her şeyi yerli olarak üretmedikleri bilinmesine rağmen Türkiye’nin otomobilini hedef alanlara İsveç markası olan Volvo en büyük örneklerden biri olabilir. Volvo Ürettiği araçlarda birçok yabancı iş ortağıyla hareket etti.

Volvo tarafından üretilen S40 modellerinde Norveç’ten Brezilya’ya, Almanya’dan Fransa’ya kadar birçok ülkeden üreticiyle birlikte hareket edildi. Bu durum, hazırlanan bir görselle ortaya kondu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ayasofya’daki yapılan yeni keşifler bilim dünyasıyla buluşacak

HIZLI YORUM YAP