Yüz Bakımı İçin Ev Yapımı Kremler | Sağlık
DOLAR

32,4065$% 0.17

EURO

35,3242% 0.13

STERLİN

41,6838£% 0.89

GRAM ALTIN

2.323,37%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,14

a

Yüz Bakımı İçin Ev Yapımı Kremler

Yüz Bakımı İçin Ev Yapımı Kremler; Evde hazırlayabileceğimiz alternatif çözümler ile cilt bakımımızı sağlamak her zaman daha cazip gelmektedir. Peki nasıl mı yapıyoruz?

TAZE BİR GÖRÜNÜM İÇİN ELMA KREMİ;

1 adet elma, yarım çay bardağı zeytin yağı, yarım çay bardağı gül suyu ile hazırlayacağınız bu krem ile cildinize tazelik katın.

Elmayı küçük parçacıklar halinde doğrayarak zeytin yağını ekleyin, karışımı blenderdan geçirin karışımı su buharı ile ısıtın ve kıvam almasını sağlamak için karıştırın. Karışımı soğuttuktan sonra gül suyunu ekleyin, buz dolabında sakladığınız kremi gece yatmadan kullanabilirsiniz. El ve ayaklarınız için de uygundur.

EV YAPIMI SİVİLCE MASKESİ

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Ufak bir kâsede yumurta akını köpürene kadar çırpın. Taze sıkılmış limon suyunu da yumurta akının üzerine ekleyin. Maskeyi kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin. Parmak uçlarınızla dairesel bir masaj yapar gibi maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. 10 – 15 dakika maskenin oturmasını bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayarak durulayın.

KOYU CİLT LEKELERİ İÇİN ÇÖZÜMLER

Tam Buğday Unu Ve Zerdeçal Tozu Karışımı;

Bu maske, cilt beyazlatma ve cilt lekelerinden kurtulmak için, çok etkili ve yapımı çok kolay bir maskedir. 2 tatlı kaşığı buğday unu, bir tutam toz zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı limon suyu veya yoğurt. Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp maske yapın. Yüzünüzde 20-25 dakika tutup, ardından yüzünüzü ılık su yardımı ile yıkayın.

  • Limon Ve Bal Maskesi

Bu cilt beyazlaştırma maskesini yapmak, limon ve balın çoğumuzun sofrasında olan şeyler olduğu için daha kolay, 1’er tatlı kaşığı limon ve balı iyice karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze uygulayıp kurumaya bırakın, 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeden sonra cildiniz yumuşacık ve aydınlanmış, rengi açılmış olacak.

  • Süt, Bal, Limon Suyu

Cilt beyazlatmak için bir diğer etkili ve yapımı kolay maske. Süt, bal ve limon suyundan birer tatlı kaşığı alın ve iyice birbirine karıştırın. Ardından bu karışı yüzüne uygulayıp, 20-30 dakika bekleyip, ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 2-3 kez uygulayın, böylece cilt lekelerinden kurtulup, cildiniz yumuşayacak ten renginiz açılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Evde Cilt Bakımı Yaparken Uygulayabileceğiniz 8 Basit Yöntem

HIZLI YORUM YAP