Yoğun bakımda yer olmadığı için vefat etti! | Sağlık
DOLAR

32,5532$% 0.01

EURO

34,8850% 0.01

STERLİN

40,5983£% 0.15

GRAM ALTIN

2.427,29%-0,11

ÇEYREK ALTIN

4.059,00%-0,55

a

Yoğun bakımda yer olmadığı için vefat etti!

Koronavirüsten ölen Recep Gökçe yer olmadığı için Konya’ya sevk edilmiş

Ermenek’teki maden faciasında oğlu Tezcan Gökçe’yi kaybeden Recep Gökçe koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Gökçe’nin Ermenek Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda yer olmadığı gerekçesiyle Konya’ya gönderildiği iddia edildi.

Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağını 28 Ekim 2014 tarihinde eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi yaşamını yitirdi. Faciada oğlunu kaybeden ve cenaze törenine yırtık lastik ayakkabısı ile katılan Recep Gökçe, dün koronavirüs nedeniyle 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Gökçe’nin koronavirüse 5 gün önce yakalandığı ve Ermenek Devlet Hastanesi’ne yatırıldığı öğrenildi. Daha sonra hastanenin yoğun bakımında yer olmadığı gerekçesiyle Konya’ya sevk edildiği buradaki da yaşamını yitirdiği söylendi.

Hastanede yer yok!

Halk TV’ye konuşan Recep Gökçe’nin bacanağı Ömer Yıldız, “Recep’i hastalanınca hemen Ermenek Devlet Hastanesi’ne yatırdılar. Burada 3 gün tedavi gördükten sonra durumu kötüleşti. Yoğun bakımda yer yok diyerek bizi Konya’ya yolladılar. Orada da Recep vefat etti. Ailenin geri kalanı da koronavirüse yakalandığı için bütün işlemlerle ben ilgilendim. Eşi Ayşe Gökçe, iki oğlu ve bir gelini de korona çıktı.” dedi.

Şehitlik verilmedi!

İktidarın şehitlik unvanı vereceğini açıkladığı Ermenek maden faciasında ölen işçilerin durumunu sorduğumuzda Yıldız, “Devlet bize hiçbir konuda yardım etmedi. 5 gün oldu hiç destek gelmedi. Şehitlik zaten olmadı ve bununla ilgili bir çalışma da yapılmıyor” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

New York’ta günlük Kovid-19 vaka sayısı tekrar binin üzerinde

HIZLI YORUM YAP