Yılbaşında otellerde eğlence serbest, Sağlıkçılar ise perişan! Utanmadınız mı? | Sağlık
DOLAR

32,5425$% 0.13

EURO

34,9346% -0.22

STERLİN

40,8464£% -0.13

GRAM ALTIN

2.439,02%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%0,00

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Yılbaşında otellerde eğlence serbest, Sağlıkçılar ise perişan! Utanmadınız mı?

Yılbaşında otellerde eğlence serbest, Sağlıkçılar ise perişan! Utanmadınız mı?

Yılbaşında otellerde eğlence serbest, Sağlıkçılar ise perişan! Turizm bakanı henüz bunla ilgili bir konuda açıklık getirmezken, Sağlık bakanı Fahrettin Koca’da otellerle ilgili açıklama yapmadı, EST tur ise yıl başı için kampanya yaptığı görülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet bahçeli ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmaması sağlıkçıları tedirgin etti! Hastaneler dolu..

Korona virüs tüm dünyada can almaya devam ederken otellerin 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurmaları tepki çekmeye devam ediyor. Salgında en ön safta görev alan kahraman sağlık çalışanlarının hayatlarını hiçe sayarak görev yaptığı şu günlerde eğlencenin düşünülmesi, sağlık çalışanlarının görev yerlerindeki dinlenme anlarını yeniden akıllara getirdi.

Dünya genelinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 77 milyon 180 bini geçti.

 

TOPLAM CAN KAYBI 18 BİN 97’YE ÇIKTI

Türkiye’de ise dün açıklanan rakamlarına göre 20 bin 316 kişinin koron virüs testi pozitif çıktı. Son 24 saatte salgın nedeniyle 246 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 18 bin 97’ye yükseldi. 158 bin 892 kişiye test yapılırken, 21 bin 218 kişinin iyileştiği belirtildi.

 

216 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada korona virüs testi pozitif çıkan sağlık çalışanı sayısının 120 bini geçtiğini, 216 sağlık çalışanının da Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

HAYATLARINI RİSKE ATARAK GÖREV YAPIYORLAR

Korona virüsün tüm dünyada yarattığı panik sürerken, yüksek risk grubunda olan tek topluluk olan sağlıkçılar salgın ile mücadelede bir adım bile geri durmadılar. Virüsün sıçradığı Türkiye’de de Türk doktorları, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları hayatlarına riske atarak görevlerini yerine getirmeye devam ediyorlar.

 

KİMİNE YASAK KİMİNE SERBEST

Türkiye’de korona önlemleri kapsamında 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den – 4 Ocak saat 05.00’e kadar 4 günlük kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Özellikle yılbaşında vatandaşların bir araya gelerek vaka sayılarının artması ile hastanelerdeki yükün engellenmesine çalışılırken, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler ise halen Türkiye’ye giriş yapmaya devam ediyorlar. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan turistler, tatillerinin tadını çıkarıyorlar.

 

YILBAŞI PAKETLERİNİ DUYURDULAR

Sağlık çalışanları salgının en başından itibaren canla başla salgının seyrini düşürmek için canla başla çalışırken otel ve online rezervasyon siteleri ise yılbaşı paketlerini duyurmaya başladılar.

 

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Uzmanlar salgın sürecinde kapalı mekanlarda virüsün artış hızına dikkat çekerken otellerin yılbaşı paketlerini duyurması tepkilere neden oldu.

Salgında en ön safta görev alan sağlık çalışanlarının canlarını tehlikeye atarak görev yaptığı şu günlerde eğlencenin düşünülmesi akıllara, sağlık çalışanlarının görev yerlerindeki dinlenme anlarını akıllara getirdi.

 

Tüm dünya korona virüs etkisiyle yeni yıla girerken, otellerin 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurması tepki çekmişti.

Otellerin yılbaşı kampanyasını sosyal medya hesabından eleştiren Dr. Elif Dağlı, “hastanelerin yükü azalacak zannederken oteller 4 günlük yılbaşı paketlerini duyurmuş” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak Yeniçağ:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gaziantep’te 12 cana mal olan oksijen tüplerinde şok gerçek İYİ Parti açıklaması resmen kara borsa!

HIZLI YORUM YAP