Uzmanlar uyarıyor Güneş Gözlüklerine Dikkat ! | Sağlık
DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8004% 0.18

STERLİN

40,6563£% 0.13

GRAM ALTIN

2.504,97%0,84

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%0,48

a

Uzmanlar uyarıyor Güneş Gözlüklerine Dikkat !

Yazın vazgeçilmezi güneş gözlükleri ve gözlük satışları yazın gelmesi ile yeniden ortaya çıktı . Renk renk , model model , çeşit çeşit gözlükler piyasaya da varlığını sürdürürken uzamanlardan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Yazın gelmesi ile beraber güneş ışınlarının artması gerek yolda yürürken , gerek araba kullanırken , gerekse normal yaşantımızda bir ihtiyaç haline geldiği kanıtsanamaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bununla beraber bu güneş gözlüğü kullanımının yanında getirdiği sağlık sorunları da bununla beraber bizlerin peşine takılıyor.

“Ozon tabakasının delinmesi sonucunda, zararlı olduğu bilinen ultraviyole ışınlarının göze olumsuz etkilerinden korunmak için gözlük kullanmalı. Koyu renkli camlar göz bebeğimizin büyümesine sebep olur. Ultraviyole ışınlarını kesmezse, göze daha çok zarar verir” dedi.

Güneş gözlüğü kullanımında dikkat!

Güneş gözlüğü seçerken dikkat edilmesi gerekenler!

“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANILMADIĞINDA KATARAKT RİSKİ ARTIYOR”

Sahte olmayan güneş gözlüklerinin kullanımında katarakt riskinin azaldığını söyleyen Tabar, “Güneş ışınları 60-70 yaşlarında ortaya çıkan kataraktın, güneş gözlüğü kullanmayanlarda  40’lı yaşlarda ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Özellikle uzun süre güneş ışığına maruz kalanların güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yavru kedi maması tavsiyesi

HIZLI YORUM YAP