Yaz aylarında Denizden ve Havuzdan bulaşıcı hastalıklar nelerdir? Kişisel vücut temizliği nasıl yapılmalı ? | Sağlık
DOLAR

32,5401$% 0.16

EURO

34,7519% 0.02

STERLİN

40,7628£% 0.04

GRAM ALTIN

2.488,76%0,20

ÇEYREK ALTIN

4.251,00%0,09

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Yaz aylarında Denizden ve Havuzdan bulaşıcı hastalıklar nelerdir? Kişisel vücut temizliği nasıl yapılmalı ?

Yaz aylarında Denizden ve Havuzdan bulaşıcı hastalıklar nelerdir? Kişisel vücut temizliği nasıl yapılmalı ?

Beklenen yaz sıçalarının gelmesi ile birlikte Dünya’da sıkça tercih edilen ferahlama yöntemlerinden sıklıkla kullandığımız Deniz ve havuz gibi alanlar tehlike saçmaya devam ediyor….

Yazın kavurucu sıçaklarından kamak için girdiğimiz Havuz ve denizden bulaşma riski olan bakteriler ciddi hastalıklara zemin hazırladıkları artık kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Havuz ve denizden bulabilecek hastalıklar nelerdir ? Bu hastalıklardan korunmak için hangi yönetemleri tercih etmemiz gerekir?

Havuz ve denizden bulaşan bakteriler sonrası yaşanan sağlık sorununun genel tabiri Rekresyonel su hastalıklarıdır. Mikrop ya da kimyasal sulardan çeşitli yollarda insan vücuduna girer. Sıcakların artması ile serinlemek için tercih edilen havuz ve denizler insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Özellikle temizlenmeyen havuz sularından enfekte kapma olasılığı yüksektir. Bu bakteriler deri, kulak, göz, sindirim, solunum ve baş hastalıklarına sebebiyet verir. RSH yani rekresyonel su hastalıkları kronik hastalıklara zemin hazırlayabilir. Uzmanlar kullanılan havuzun temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini çalışanların hastalıklı kişilerin bu alanlarda yüzmelerine izin vermemesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca denizde gel git olmasına rağmen yüzeyde birikme ihtimali olan bakterilerle doludur. İyi bir eğitim almamış kişilerin idrar ve dışkılamalarını bıraktıkları bu yer ciddi sindirim hastalıklarına neden olur. Ağız kulak yolu ile vücuda geçen bu bakteriler bağırsaklarda yaşam alanı bularak vücudu içten hastalandırır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anagold Madencilik: Siyanür sızıntısını doğruladı

HIZLI YORUM YAP