Yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır? | Sağlık
DOLAR

32,4947$% -0.19

EURO

34,9861% 0.36

STERLİN

40,6891£% 0.25

GRAM ALTIN

2.437,73%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

a

Yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır?

Yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır?: Kediler, özgür ruhları, sempatik hareketleri ile her zaman insanların ilgisini üzerine toplamayı başarıyor. Bu nedenle de kediler, evde beslenen hayvanlar arasında en popüler olan hayvandır. Yaşam alanlarına renk ve neşe getiren kedilerin beslenmesi noktasında ise çeşitli hususlar bulunuyor. Kedilerin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamak, doğal olarak sahibinin en temel sorumluluğudur. Yavru kedilerin beslenmelerindeki en ufak değişiklik, ciddi sorunlara neden olabiliyor. Böyle bir durumda sorusu da doğal olarak çok sık şekilde dile getirilmektedir. Bir yavru kedinin kuru mamayla ilk tanıştığı andan itibaren hemen seveceği ve yemeye başlayacağı gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Yavru kedi için kuru mama nasıl sevdirilir?

Henüz anne sütüyle veya kedilere özel süt tozuyla beslenen yavru kedilerin kuru mamaya geçiş süreçleri oldukça sancılı olabilir. Bu süreç hem sahibi hem de kedi açısından zor olabiliyor. Özellikle de yavru kediler kuru mama gibi sert bir besini tüketme konusunda çekingen davranmaları çok doğaldır. Bu yüzden yavru kedi sahipleri yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır? yanıtını arıyor. Yavru kedilerde kuru mamaya alıştırma sürecinde sahibinin sabırlı hareket etmesi başarıya ulaşabilmesinin en temel sırrıdır. Dolayısıyla yavru kediye kuru nasıl alıştırılır konusunda uzmanların tavsiyeleri mutlaka dinlenmelidir. Özellikle yavru kedilerin süt gibi sıvı ve yumuşak bir gıdadan kuru mama gibi sert bir besine geçişlerinde hassas olunmalıdır. Bu yüzden kuru mama su veya süt ile ıslatılarak, yavru kedilere verilmelidir. Bu şekilde yeme konusunda zorluk yaşamayarak, daha en baştan süt mamaya olan ilgisini kaybetmeyecektir.

Yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır? sorusu için bir diğer öneri ise mevcut dönemde yediği ana yemekten önce ödül olarak verilmesidir. Kuru kedi mamasının ana yemeği öncesinde 1-2 adet şeklinde ödül maması olarak verilebilir. Bu şekilde kedinin kuru mamaya yavaş yavaş alışması ve kuru mamaya geçişte çok fazla sorun yaşanmaması sağlanabilir. Eğer yavru kedi kuru mamayı sevmez ise asla yemeyecektir. Royal Canin gibi içerik kalitesi ve besin değerleri açısından en iyi markalarının yavru kedi maması ürünlerini satın alabilir veya veterinerlerin önerdiği mamaları tercih etmelisiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yavru kedi mamaya nasıl alıştırılır?

HIZLI YORUM YAP