Yavru kedi maması tavsiyesi | Sağlık
DOLAR

32,3771$% 0.16

EURO

35,0304% -0.2

STERLİN

40,9704£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,58%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,26

a

Yavru kedi maması tavsiyesi

Yavru kedilerin anne sütünden normal besin tüketmeye geçiş aşaması aslında çok zor olmaz. Bununla birlikte kediler, kendilerine hangi besinlerin yararlı ve hangilerinin zararlı olabileceği hakkında çok seçici değildir. Üzerine henüz yeme alışkanlığı kazanmış olan yavru kediler de, bu durum çok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bu sebeple kedi dostlarının Yavru kedi maması tavsiyesi konusunda ciddi araştırmalar yapmaları gereklidir.

Yavru kedilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve ilerleyen yaşlarda çeşitli sağlık sorunlarını bertaraf edebilmeleri için, dengeli ve yaşlarına uygun içeriklere sahip gıdalarla beslenmesi büyük önem taşır. Dolayısıyla bu konuya hassas yaklaşılmalı ve yavru kediler için üretilmiş kaliteli kedi mamalarını tercih etmek gerekir. 

Hangi mama daha iyidir

Kedi maması üreticilerinin öne çıkanları, farklı kedi özelliklerine uygun kedi mamaları ürettikleri için kaliteli mama markaları olarak tanınır. Yavru kedi maması tavsiyesi konusunda veterinerler kadar, kedi besleyenlerin de deneyimler yoluyla elde ettiği birikimler söz konusudur. Bu sebeple kedi dostları yorumlar yoluyla bulundukları aktarımlarla, diğer kedi dostlarının yaşadığı sorunlara önemli yanıtlar oluştururlar. 

Yavru kediler içim mama tavsiyeleri, bazı yavru kedilerin kuru ya da yaş mamaları, her ne kadar onlar için üretilmiş kaliteli mamalar olsa da reddetmelerinden ileri geliyor. Ancak bu direniş çok sık karşılaşılan bir durum değildir ve mutlaka ardında yatan başka bir sorun bulunur. Bu durumda bu sorun bulununcaya kadar, yaş mamanın kuru mamayla karıştırılarak elde edilen ve daha kolay tüketilen mamalar hazırlamaktır. 

Doğru mama nasıl bulunur?

Yavru kedi maması tavsiyesi arayanların, mutlaka öncelikle Royal Canin, Hill’s, Naturea gibi kaliteli markaların, yavru kediler için üretmiş olduğu mamaları kullanmaya başlamasını tavsiye ederiz. Onlar için özel üretilmiş bu mamaları internet sitelerinden yavru kedi maması kategorisi altında bulabilirsiniz. Bu mamaları tüketmek konusunda direnen yavru kediler için, doğru mama bulununcaya denemeler yapmak gerekir. 

Bu süreç içerisinde kedinizin neden mamaya direnme gösterdiğini çözemezseniz, mutlaka veterinere danışmanız gereklidir. Bazı durumlarda çeşitli sağlık sorunları, kedilerin mamaları reddetmelerinde rol oynar. Bu sorunların bazıları gözlemlenebilirken, bazıları gözlem yoluyla fark edilmeyebilir.  

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İçişleri’nden maske genelgesi, maske kullanımı kalktı mı?

HIZLI YORUM YAP