Yalan konuşma! | Sağlık
DOLAR

32,3237$% 0.21

EURO

35,1211% -0.03

STERLİN

41,0276£% 0

GRAM ALTIN

2.297,01%0,87

ÇEYREK ALTIN

3.947,00%-0,53

a

Yalan konuşma!

Yalan konuşma! İnsanların hayatı boyunca farklı toplum ev kültürlerde olan davranışların en çirkini belki de yalan konuşma. 

YALAN NEDEN SÖYLENİR?

Bunun çeşitli sebepleri vardır. ilk bilinen özelliği ise çıkarıdır insanın. Diğerlerinin tamamı çıkar üzerine kurulur, yani bir insan durup dururken asla yalan konuşmaz, onan bir çıkarı ve beklentisi vardır.

Biliyorum ki çoğuna yalan konuşmanın kötü bir davranış olduğu anlatıldı. Oysa yalan konuşmak başlı başına kötü bir davranış değil, ahlaksız bir davranıştır.

Neden ahlaksız!

Öncelikle bir insana yalan konuşmanın kötü bir davranış olduğunu anlatırsanız onun bir davranış bozukluğu olduğu hissi vermekle birlikte yalanı çok basitleştirmiş olursunuz.

Oysa yalan konuşmak ahlaksız bir davranıştır.

KİMELR YALAN KONUŞUR?

Bu bana göre sadece ahlaksız insanların yapabileceği bir olaydır. Yalan konuşmanın cezası farklı toplumlarda, farklı cezaları getirir. Yüz kızartıcı bir suçta olsa yalan konuşma sonraki hayatını etkiler mesela Türkiye’de onun işine dahi engel olmaktadır.

Şunu çok iyi bilin. Yalan konuşmak ahlaksızlıkla birdir. İnsan yalan konuşarak kendi ahlakını yansıtır. hatta kendi inancını ve dinini yansıtır. İslam’da yalan konuşma ile ilgili olarak Resulullah (a.s.m): “Yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur.” hadisi vadır.

Peki yalanı kim basitleştirmiştir?

Bunla ilgili sayısız örnek var fakat, yalanı ancak bu kadar alçaltabilecek bir kişi vardır oda yalan söyleyenin ta kendisi..

Bunla birlik ‘de siz siz olun asla yalan söylemeyin her ne olursa olsun. Eğer yalan söylemek istemiyorsanız, yalan söyleyecek bir duruma asla düşmeyin kıymetli kardeşlerim.

Muhammed Mahzun 

Baykushaber.com / Sağlık

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Doktor Maaşları

HIZLI YORUM YAP