TTB başkanından korkutan açıklama yoğun bakım üniteleri doldu! | Sağlık
DOLAR

32,5353$% -0.02

EURO

34,9691% 0.36

STERLİN

40,7765£% 0.46

GRAM ALTIN

2.428,20%0,22

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,36

a

TTB başkanından korkutan açıklama yoğun bakım üniteleri doldu!

Usta gazeteci ve yorumcu Fatih Portakalın Youtube kanalına konuk olan TBB başkanı bir çok açıklamada bulundu özellikle salgının döneminde tsunami dönemine giriş yapıldığını ve bir çok hastanenin doluluk oranına değindi Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Fatih Portakal yayını..

Vatandaş olarak endişe edelim mi?

Endişe etmeliyiz, toplum olarak bütün çalışma ortamlarının zorunlu hariç kapatılmasını talep etmeliyiz, toplu bulunan yerlerin kapanmasını, insanca yaşayacak kişilerin çalışanların beklentilerinin karşılanması talep etmeliyiz.

Sağlık bakanlığı ile iletişim sağlanmadı

Hasta sayıları artıyor, çok ciddi rakamlar görüyoruz, sağlık bakanlığından randevu istemiştik ve cevap alamadık, test ve vaka sayıları sorunlarını iletmiştik ve bir  açıklama yapılmadı.

2o bini üzerinde vaka sayısı var, salgın kontrol altında değil, dünya insanları zorluyor, insanları toplu taşımaya zorluyor, toplu bulunan alanlar ortadan kalmadıkça kontrol altına alınamayacak.

Maskenin salgını kontrol altına alması çok düşük bir düzey. toplu bulunan alanların, fabrika kapatılması tabi sosyal destek sağlanarak, toplumsal hareketliliğin azaltılması ve okulların kapatılması ile kontrol altına alınabilir.

Elektrik, su, doğal gazların ücretlendirilmemesi gerekiyor.

Yüz yüze eğitim bu gün itibariyle yapılmamalıdır.

Zorunlu üretim dışında tüm üretim alanları durdurulmalı, toplu taşıma sadece zorunlu alanlar için kullanılmalıdır.

Sağlık bakanlığı şeffaf değil, bunun bedelini toplum ödüyor ve gerçekleri bilmiyor. Çok ciddi bir artış olduğunu belirtti.

 

Sağlık bakanlığı ise yapılan yorumlara henüz cevap vermezken, Ak parti ve MHP konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadığı görüldü, CHP ve İYİ parti liderleri ise konuyla ilgili Sağlık bakanlığı için halkı bilgilendirilmeli ve destek olunmalı çağrısına bakanlık bir cevap vermediği görüldü.

Türkiye de hasta sayısının doğru verilmediği dış Dünya’da ise sürekli tartışma konusu olurken, bir çok ülke Türkiye’yi riskli bölge ilan etti. Dünya sağlık örgütü ise Türkiye’de olan rakamların yanıltıcı olduğunu bildirmişti.

Günlük bizim araştırmamız 30 ile 40 bin pozitif olanı olduğunun altını çizdi!

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de günlük 30 bin ila 40 bin kişinin koronaya yakalandı! Fatih Portal Ortaya Çıkardı!

HIZLI YORUM YAP