TTB açıkladı: 55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapatıldı! | Sağlık
DOLAR

32,5023$% 0.16

EURO

34,7822% 0.13

STERLİN

40,6359£% 0.42

GRAM ALTIN

2.485,88%0,97

ÇEYREK ALTIN

4.247,00%0,23

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • TTB açıkladı: 55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapatıldı!

TTB açıkladı: 55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapatıldı!

TTB açıkladı: 55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapatıldı! Sağlık bakanı Fahrettin koca eleştirilerin hedefi haline geldiği sistem içinde eleştiriler almaya devam ediyor, salgın dönemi başında alkışlanan Ak partili sağlık bakanını sosyal medya kullanıcıları istifaya davet etti TBB açıkladığı 55 yaş üstüne aşı açıldı ama sistem kapandı açıklaması sonrası kullanıcılar tepkilerini Sağlık bakanı Fahrettin Kocaya çevirdi..

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aşı Çalışma Grubu, “55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapattılar. Vatandaşlar ile aile sağlığı merkezlerindeki çalışanları karşı karşıya getiriyor.” açıklaması yaptı.

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları aşılamanın yürütüldüğü aile sağlığı merkezlerindeki mekan ve kadro sorunlarından bahsetti. Bakanlığın aldığı her kararın kaosu büyüttüğünü belirten Eroğulları “55 yaş üstüne aşıyı açtılar ama randevu sistemini kapattılar. Şu anda aşı yok, randevu yok ama aşılama varmış gibi bir algı yönetimi var. Bu da vatandaşlar ile aile sağlığı merkezlerindeki çalışanları karşı karşıya getiriyor” ifadelerini kullandı.

“AŞILAR PİYASANIN İNSAFINA TERK EDİLDİ”

TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı ise aşı yetersizliğinin en temel sebebinin aşıların piyasanın insafına terk edilmesi olduğuna dikkat çekti. Aşıdaki önceliklendirmede sağlık çalışanlarının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karahancı, son olarak KHK’ler ve güvenlik soruşturmaları ile hakları gasp edilen sağlık emekçilerinin görevlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

2 İLA 3 MİLYON İNSAN ÖLÜMÜ ÖNLENİYOR

Basın toplantısında Aşı Çalışma Grubu tarafından hazırlanan açıklamayı ise TTB II. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten okudu. Aşılama sonucu her yıl 2 ila 3 milyon insan ölümünün önlendiğini ifade eden Ökten, Türkiye’de 2008’de yüzde 9,5 olan Genişletilmiş Bağışıklama Programı hedefine (yüzde 90) uzaklığın 2013’te yüzde 15,9’a, 2018’de yüzde 23,1’e yükseldiğini belirtti.

28 MİLYON DOZUN 20 MİYONU UYGULANDI

Covid-19 aşılarında 26 Nisan 2021 itibariyle temin edilen 28 milyon dozun 20 milyonunun uygulandığını kaydeden Ökten, “Yaşamak herkesin hakkıdır, yaşatmak kamu yönetiminin ödevidir” diye konuştu.

Ökten, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

-Sağlık Bakanlığı’nı yeterli miktarda COVID-19 aşısı sağlamaya,

-Pandemi yönetiminde yaşam hakkına öncelik vermeye,

-Sağlık çalışanlarımızı koruma ve korunma duyarlılığını geliştirerek sürdürmeye,

-Sağlık meslek örgütlerini, uzmanlık derneklerini, toplumbilim profesyonellerinin örgütlenmelerini Bağışıklama İçin Güçbirliği Platformu oluşturup aşı savunuculuğuna,

-Yurttaşlarımızı aşılanmaya çağırıyoruz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan yerli aşı için tarihi duyurdu! Biontech ve Sputnik geliyor

HIZLI YORUM YAP