Suriyeli sağlıkçı istihdamı! Kim bu sağlıkçılar hangi sınav ve testlere girdiler? | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Suriyeli sağlıkçı istihdamı! Kim bu sağlıkçılar hangi sınav ve testlere girdiler?

Suriyeli sağlıkçı istihdamı! Kim bu sağlıkçılar hangi sınav ve testlere girdiler?

Suriyeli sağlıkçı istihdamı! Kim bu sağlıkçılar hangi sınav ve testlere girdiler? Konuyla ilgili yapılan haber ve yazılar neticesinde Sağlık bakanı Koca açıklama yaptı ve çarpıldı dedi..

Bakan koca şöyle bir açıklama yaptı..

Göçmen Sağlığı Merkezleri’nin yapımı ile görevli sağlık personelinin istihdamının Avrupa Birliği fonlarından karşılandığını aktaran Bakan Koca, devamında şu açıklamada bulundu:

“Personel sadece Suriyeli hastalara hizmet vermektedir. Personel Sağlık Bakanlığı kadrosunda değildir, proje kapsamında geçici sözleşmelidir. Göçmen Sağlığı Merkezlerinin AB projesi kapsamında açılmasındaki amaç, sağlık tesislerimiz ile sağlık personelimiz üzerinde oluşan yükü arzu edildiği şekilde azaltmaktır. Gerçek böyleyken, istihdam başta olmak üzere konunun saptırılması kabul edilemez.”

Suriyeli sağlıkçı istihdamı Sınava girdi mi?

Bu sağlıkçılar kimdir necidir, Hayatlarına hangi hataları yapmıştır, bunlar nereden alındı? Bu sağlık çalışanları hangi sınava girip bunlara destek veriliyor, Yarın büyük sıkıntı olduğunda sorumlu kimdir?

Evet AB destek verebilir ‘de bunlar sınava girdi mi bitirdikleri okul yada okul olduğu iddia edilen yerlerden bilgi alındı mı? Çalıştıkları kurumlardan bilgi alındı mı? Sağlık çalışanı olmak için hangi aşamalardan geçti bu Suriyeliler?

Bunlara cevap vermesini ben bekliyorum..

Türkiye’de sağlıkçı yok mu? Boşuna mı okuyor bu kişiler?

Türkiye’de binlerce sağlık çalışanı varken, Hiç bir sınavı açıklanmamış kişilere destek olmak doğru değildir, Açıklamanız ben şahsen yetersiz buluyorum, Çünkü Bu devletin kurumlarının özellikle dışarıdan gelecek bu tarz çalışmalarda sınav yapması geçmişinin bilinmesi çok önemlidir.

Çıkın ve açıklayın sınav yapıldıysa  sınav yapıldığını belirtin, bunlarla ilgili araştırmaların yapıldığını ve temiz olduklarını açıklayın ki sorumluluk alın bakansınız bizi aydınlatın sayın Fahrettin Koca..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yavru kediye kuru mama nasıl alıştırılır?

HIZLI YORUM YAP