Sosyal Medya Kişilerin kararlarını etkiliyor! Türk Halkı okumuyor! | Sağlık
DOLAR

32,5997$% 0.33

EURO

34,7801% -0.14

STERLİN

40,6449£% -0.25

GRAM ALTIN

2.520,13%1,46

ÇEYREK ALTIN

4.303,00%1,24

a

Sosyal Medya Kişilerin kararlarını etkiliyor! Türk Halkı okumuyor!

Sosyal Medya Kişilerin kararlarını etkiliyor! Türk Halkı okumuyor! Yapılan araştırmalarda sosyal medyada olan trollerin bir çok kararı resimler üzerine yazılan yazılar ile kararların etkilediğini ortaya çıkarıyor. Bir çok siyasal araştırmacı ve dijital pazarlamacı ise kitlelerin etkilemek için okumayı tetiklemeyen resimler üzerine yazılan yazıların insanları dikeldiği ve doğruymuş gibi yansıtılmasının kişilerin kaos ve kitlelere halinde yanlışa sürüleceğini söylüyor.

ABD seçimlerinde kullanılmıştı.

Bir çok seçimler ise video ve resimler ile algı oluşturan uygulama, reklam ve mesajların kitlerin yanlışa sürüklenmesine yol açtığının altı çizilirken, Bir çok kişinin ise Özellikle Türkiye de resimler üzerine paylaşılan  resimler ile kitlelerin harekete geçtiğini ve bir yanlışa sürüklendiğinin altı çizildi.

İlk olarak Diktatör Adolf Hitler kullanış, dünyanın bir çok yerinde yenilen Almanya ise radyo ve haber gazetelerinde algı oluşturarak kaybettiği savaşı kazanmış şekilde göstermiş ve mağlup olmuştur.

Teknolojinin gelişimi ile siyasal olarak kullanılan sosyal medya kanalları kişileri etkileyerek yanlış bilgi yayınlamaya devam ediyor.

İsimsiz ve sahte resimler ile paylaşılan bilgiler doğruymuş algısı verilerek, kişilerin kararlarını etkiliyor. Bu anlamda Avrupa’da faaliyet gösteren sosyal medya uygulamaların Türkiye ve siyasal islamcı ülkeler içinde uygulamaların yaptırımları ve yazanları engellemesi ise kısa sürede geleceğe benziyor.

Okumadan resimlere odaklanmayın..

Aynı resmi birden çok fena yayınlayın ve bir çok hesaptan yapın ve doğruymuş gibi kitleleri etkileyin yöntemi sosyal medyada kullanılıyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sosyal medyadaki estetik reklamlarına kanmayın

HIZLI YORUM YAP