Sokak köpeği cinsleri | Sağlık
DOLAR

32,3720$% 0.15

EURO

34,9739% -0.3

STERLİN

40,9565£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,09%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

a

Sokak köpeği cinsleri

Günümüzde sokak köpeği kavramı hayvanlar alemine istinaden son derece sık şekilde kullanılan bir kavramdır. Sokakta başıboş gezen köpekler için kullanılan genel bir kavram olan sokak köpeği, aslında çok daha spesifik ve çok daha kapsamlı bir tanımlamayı içermektedir. Yani sokakta başıboş şekilde gezen ve bir sahibi olmayan her bir köpek sokak köpeği olduğu anlamına gelmemektedir. Sokakta yaşayan ve sahipsiz olan köpekleri tanımlama gayesi ile kullanılan sokak köpeği kavramı aslında altında pek çok farklı köpek cinsini barındırmaktadır. Aslında günümüzde yaygın bilinenin aksine sokakta yaşayan ve sokak köpeği olarak tanımlanan köpeklere ait olarak sokak köpeği cinsleri bulunmaktadır.

Sokak köpekleri kendine has ırklara sahiptir

Genellikle insanlar, sokakta gördüğü herhangi bir köpek için sokak köpeği kavramı kullanılır. Bu aslında sadece sokakta yaşayan ve sahibi olmayan bir köpek olduğunu belirtmek maksadıyla kullanılır. Bu nedenle de ağırlıklı olarak sokakta yaşayan bu köpeklerin herhangi bir ırkları bulunmuyor gibi hareket edilmesine neden olur. Ancak sokakta yaşayan köpekler içinde sokak köpeği cinsleri gibi bir yapı söz konusudur. Sokakta yaşayan köpeklerin kendisine has ırkları ve özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle de sokakta görülen her bir köpek birbirinden tamamıyla farklı olabilmektedir. Bununla birlikte sokakta yaşayan farklı köpek ırklarının özgürce doğalarını yaşamaları ırklarının karışması noktasında da önemli bir etki oluşturmaktadır.

Sokaktaki her köpek evden atılmış anlamına gelmez

Günümüzde insanlar sevdiklerine hediye etmek veya bir heves ile aldıkları köpekleri, bir süre sonra sokağa bırakmaktadır. Bakımında zorlanması, yaşam alanında sorunlar oluşturması gibi daha pek çok nedenle köpekler, sokaklara bırakılıyor. Çok duygusal olan köpekler açısından çok büyük bir yıkım oluşturuyor olsa da sokakta görülen her köpek illa ki birisi tarafından sokağa atıldığı anlamına gelmemektedir. Çünkü özellikle Anadolu coğrafyasında sokakların doğal ortamında bir yaşam sürmektedir ve bu şekilde sokakta doğmuş ve hep sokakta olan köpek ırkları da bulunmaktadır. Genellikle sokak köpeği cinsleri her bölgenin kendisine has özelliklere sahip olan çoban köpeklerinin oluşturduğu popülasyondan meydana gelmektedir. Sokakta yaşam mücadelesinde olan köpekler için hem ekonomik hem de faydalı mama vermek istiyorsanız veteriner hekiminize veya ilgili internet web sayfalarından kolayca sipariş verebilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Evde beslenecek köpekler

HIZLI YORUM YAP