Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer? | Sağlık
DOLAR

32,5209$% -0.09

EURO

34,7951% -0.22

STERLİN

40,4651£% -0.14

GRAM ALTIN

2.420,41%-0,38

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%-1,04

a

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer? Özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilce problemleri ileriki yaşlarda da sivilce lekelerine sebep olur. Birçok kişi doğal yöntemlerin yanı sıra sivilce leke kremi kullanarak bu sorundan kurtulmaya çalışır. Sivilce sorunuyla savaşmak zamanla psikolojimizi bile etkileyebilir.

Sivilcenin oluşmasına sebep olan birçok etken vardır. Sivilce problemiyle savaşmaya başlamadan önce neden oluştuğunu bilmek daha hızlı bir çözüm getirir.

SİVİLCE NEDEN OLUŞUR?

Hormonsal tepkimelerin sebep olduğu ergenlik döneminde başlayan sivilce sorunu, ileriki yaşlarda çeşitli olumsuz etkenlerin de eklenmesiyle bazen içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Bunların başında ise; genetik yatkınlık, ciltteki makyaj kalıntıları, yanlış kozmetik ürünlerinin tercih edilmesi, düzensiz ve sağlıksız beslenme, aşırı yağlı yiyecekler, stres ve çevresel faktörler gelmektedir.

HORMONAL SORUNUNUZ VARSA MUTLAKA DOKTORA GİDİN

Genetik Yatkınlık, anne sütünden geçen hormonların vücudumuzda yarattığı etkiden dolayı oluşmaktadır. Ciltteki yağ bezlerinin düzensiz salgılanmasından dolayı oluşan sivilceler zamanla iz bırakarak sivilce lekelerine neden olur. Böyle durumlarda öncelikle bir doktora başvurup hormonal bir tedavi ile başlamak birinci kuraldır. Her ne kadar sivilce leke kremi ya da cilt ton eşitleyici krem kullanmak kötü görünümü engellese de içeriden bir tedavi yapılmadan, dışarıdan cilde yapılan herhangi bir müdahale istenilen sonucu vermeyecektir.

DOĞRU MAKYAJ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN VE CİLT TEMİZLİĞİNE ÖZEN GÖSTERİN

Biz kadınlar makyaj yapmayı kusursuz görünmeyi sevdiğimizden dolayı daha çok benimseriz. Ancak makyaj kusursuz bir görünüm yaratsa da cildin nefes almasını engellediği için zamanla ciltte deformasyonlara sebep olur. Özellikle cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanılması ve zararlı kimyasalların bulunduğu kozmetik ve bakım ürünleri ciltte geri dönülmez olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu konuda oldukça seçici olmalı, cilt tipine uygun ve mümkün oldukça doğal içerikli ürünler tercih etmeliyiz. Bunun başında ise makyajın bıraktığı kalıntıların gözenekleri tıkamasından dolayı oluşan sivilcelenme gelir. Kir ve yağın bezeler haline gelmesiyle ciltte sivilceler oluşur ve zamanla akne haline gelerek artmaya başlar. Sivilce zamanla geçse de izleri ciltte kötü görünüme sebep olduğundan zamanla kapatıcılar ve fondöten yardımıyla kapatılmaya yönelinir ve bu bir kısır döngü halinde devam eder. Cilt üzerinde renk dengesizliğine sebep olan bu izler için Sivilce leke kremi ve cilt ton eşitleyici kremlerin faydasından yararlanabilirsiniz. Makyajın olumsuz etkilerini yok etmek için özellikle gece yatmadan önce cildi temizlemek, nemlendirici krem kullanmak ve makyaj yapmadan önce mutlaka makyaj bazı kullanmak gerekir.

SAĞLIKLI BESLENİN

Doğru beslenme sivilce oluşumunu %40 azaltır. Aşırı yağlı yiyeceklerin, kimyasal katkılı besinlerin ve alkol sigara gibi tüketim mamullerinin vücutta yarattığı olumsuz etkilerin başında sivilce lekeleri ve cilt problemleri gelmektedir. Vücuda giren zararlı atıklar ter yoluyla da atıldığından tüm bu zararlı maddelerin ciltte birikimi yine sivilcelenmeye sebep olmaktadır. Sağlıklı beslenme, aydınlık bir görünüm ve pürüzsüz bir cilt için hayatımızın en temel noktası olmalıdır.

STRESTEN UZAK DURUN

Özellikle stresin ruhen olduğu kadar bedenen de etkileri mevcuttur. Vücuttaki stres hormonları tetiklendiğinde saçımızdan tırnağımıza, iç organlarımızdan cildimize kadar birçok hücre savaş haline geçer ve bu da zamanla bedenin yorgun düşmesine sebep olur. Stresin vücutta yarattığı hormon dengesizliğinin en temel dışa vurumu ise sivilcedir. Günlük hayatta pek mümkün olarak görünmese de stres seviyemizi minimumda tutmak ve ruh beden sağlığı için kendimize zaman ayırmak cildimizdeki olumlu etkiyi arttıracaktır.

CİLT BAKIMINIZA ÖZEN GÖSTERİN

Çevresel Faktörlerin direkt maruz kaldığı cildimiz zamanında önlem alınmazsa içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Cilt bakımının önemi de burada daha çok ön plana çıkıyor. Sağlıklı bir cildin temelinde temizlik olduğu kadar nemlendirici ve bakım kremleri de yatıyor. Temizlik sonrasında cildimizin gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri sağladığımız takdirde hem ciltteki sivilce lekeleri onarılır hem de daha sağlıklı ve genç bir görünüme sahip oluruz.

Özellikle gece uyku öncesi yapılan bir cilt bakımı uyku esnasında yeniden yapılanmayı başlatarak ciltteki deformasyonlarla mücadele eder. Bunun için gerekli olan gece bakım kremleri destekleyici bir etkidir. Gece uyumadan önce cilt temizliği yapılmalı ve güvenilir kremlerle desteklenmelidir. Fakat piyasada bulunan her bakım kremi güvenilir olmadığı gibi içeriğindeki farklı kimyasallarla cilt problemlerine de yol açabilir. Özellikle sivilce lekeleriniz için bir ürün kullanacaksanız, cildinize en uygun sivilce leke kremini tercih etmelisiniz. Cildinizdeki lekelerden dolayı yoğun bir renk dengesizliği var ise cilt ton eşitleyici kremlerin etkilerini de görebilirsiniz.

LEKE KREMİ VE CİLT BEYAZLATICI KREMLER ETKİLİ MİDİR?

Piyasada Sivilce Leke Kremi ve Cilt Beyazlatıcı Krem adı altında birçok ürün satılmaktadır. Peki gerçekten Sivilce Leke Kremi etkili midir? Cilt Beyazlatıcı Krem sivilce lekelerine iyi gelir mi?

Sivilce kuruduktan sonra ciltte bıraktığı izler özellikle psikolojik olarak bizleri olumsuz etkiler. Sivilce ve lekelerin oluşmaması için gerekli önlemi aldıktan sonra mevcutta olan lekeler için de etkili kremler kullanılabilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cilt Lekeleri Nasıl Oluşur?

HIZLI YORUM YAP