Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarının yeni etkisi ortaya konuldu! | Sağlık
DOLAR

32,5499$% 0.25

EURO

34,8178% 0.16

STERLİN

40,6457£% 0.38

GRAM ALTIN

2.492,38%1,23

ÇEYREK ALTIN

4.259,00%0,56

a

Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarının yeni etkisi ortaya konuldu!

Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarının yeni etkisi ortaya konuldu! Doğum yapan kişilerde bebeklerinde görülmeye başlandığı görüldü!

Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşıların, hamile ve emziren kadınlarda etkili olduğu ve koruyucu antikorların yeni doğan bebeklere de geçtiği bildirildi.

Amerikan Kadın Doğum ve Jinekoloji Dergisinde yayımlanan bir araştırmada, Covid-19 aşılarının hamile ve emziren kadınlar üzerindeki etkileri incelendi.

YENİ DOĞAN BEBEKLERE DE GEÇİYOR

84’ü hamile, 31’i emziren ve 16’sı hamile olmayan 131 kadın üzerinde yapılan araştırma sonucu, Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının Covid-19 aşılarının hamile ve emziren kadınlarda etkili olduğunu ve koruyucu antikorların yeni doğan bebeklere de geçtiğini gösterdi.

”ŞAŞIRTICI SEVİYEDE YÜKSEK”

Araştırmaya göre, aşının ardından hamile ve emziren kadınlardaki antikor seviyeleri, hamile olmayan kadınlardaki antikor seviyesiyle eşdeğer çıktı.

Deneklerde aşının sağladığı antikor seviyesi ise enfekte olduktan sonra kazanılan doğal bağışıklıktan “şaşırtıcı seviyede yüksek” çıktı.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dünyada bir ilk yaşandı!Türk bilim insanları çalışmalara başladı

HIZLI YORUM YAP