Omicron'un En Bulaşıcı Olduğu Yerler | Sağlık
DOLAR

32,3810$% 0.19

EURO

35,0435% -0.14

STERLİN

40,9828£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,52%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%-0,24

a

Omicron’un En Bulaşıcı Olduğu Yerler

Omicron’un En Bulaşıcı Olduğu Yerler: Omicron ABD’de hızla yayılıyor ve Başkanın baş tıbbi danışmanı ve Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü müdürü Dr. Anthony Fauci , bu hafta varyantın “hemen hemen herkesi bulacağını” söyledi. İnsanlara aşı olmanın önemini hatırlattı.Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nin kıdemli başkan yardımcısı J. Stephen Morrison’a konuşan Dr. Fauci, “Omicron, olağanüstü, emsalsiz geçirgenlik verimliliği ile eninde sonunda hemen hemen herkesi bulacaktır.” “Aşılananlar… ve aşılananlar maruz kalacak. Bazıları, belki birçoğu enfekte olacak, ancak bazı istisnalar dışında, hastaneye yatma ve ölüm olmaması anlamında oldukça iyi durumda olacaklar.” Dalgalanma ülke çapında artmaya devam ederken , Bunu Yiyin, O Değil! Health , Atrium Health’in başkan yardımcısı ve işletme baş epidemiyoloğu Dr. Katie Passaretti ile Omicron’un en bulaşıcı olduğu yer ve varyantın neden hastaneye yatış oranlarının artmasına neden olduğu hakkında konuştu..

Konserler ve Kapalı Spor Etkinlikleri

Konserler ve Kapalı Spor Etkinlikleri

Dr. Passaretti şöyle açıklıyor: “Omicron ve gerçekten tüm COVID türleri EN ÇOK kalabalık alanlarda, kapalı alanlarda, özellikle havalandırması yetersiz olanlarda yayılır. Konserler ve kapalı spor etkinlikleri uzak duracağım yerlerdir. Her iki etkinlikte de seyirciler bağırıyor, bağırıyor ve şarkı söylüyorlar. Çevrenizdeki insanlara özgürce uçtuğunu bildiğimiz solunum salgıları yayıyorlar.”

Barlar ve Kapalı Partiler

Dr. Passaretti, “Kalabalık barlar ve iç mekan partileri kaçınacağım başka bir yer. İnsanlar yemek veya içmek için maskelerini çıkardıklarında bu, omikron’un yayılmasını önleyen bir bariyerdir. Ayrıca, insanlar yakınlarda olma eğilimindedir. Bu etkinliklerde. İnsanların seçebileceği yiyecekler varsa, bulaşma için başka bir fırsattır. Bu yerlerden birinde olmayı düşünüyorsanız, mümkün olduğunca maskeli kalın.”

Kalabalık Ofisler ve Çalışma Alanı

Dr. Passaretti , “Kalabalık işyerleri her zaman kaçınılmaz değildir” diyor. “Birçok işveren çalışanlarını uzaktan çalıştırırken, şahsen yapılması gereken bazı işler var. Bazen bu işlerin olduğu yerlerde diğer çalışanlardan veya müşterilerden en uygun şekilde uzaklaşma şansı çok az. Bu işlerde çalışan insanlar için ben de onları istiyorum. tıbbi sınıf bir maske ve üstte başka herhangi bir maske türüyle çift maskelemeyi düşünün.”

Aşı Neden Yardımcı Olur?

COVID aşısı, ölüm ve ağır hastalıkları önlemede etkili olmuştur ve Omicron çok bulaşıcı olduğundan, Dr. Passaretti, özellikle yukarıda bahsedilen yerler gibi bir Omicron etkin noktasındaysanız, insanları aşı olmaya çağırmaktadır. “Bütün bu yerler için, insanlar zaten tam olarak aşılanmışlarsa aşılanmayı ve takviye almayı düşünmelidir. Aşıların her birinin ciddi şekilde hastalanma ve ne yazık ki hastaneye yatma olasılığını önlemede etkili olduğu kanıtlanmıştır.”

Neden Tam Aşılanmış ve Güçlendirilmiş Kişiler Omicron Oluyor?

Dr. Passaretti, “Aşılar ve aşılar en iyi koşullarda %100 etkili değiller, ancak onlara ihtiyacımız olan şeyde çok iyi bir iş çıkarıyorlar, bu da ciddi hastalıkları ve hastaneye yatmayı önlemek. Omicron, insanların maskelenmesi gerekiyor, hatta son derece bulaşıcı olduğu için çifte maskelemeyi düşünmesi gerekiyor. Kendinizi güvende tutmak ve sizi Omicron’a karşı savunmasız bırakabilecek alanlardan uzak tutmak için elinizden gelen her şeyi yapın.”

Omicron Neden COVID’den Çok Daha Bulaşıcı?

Dr. Passaretti’ye göre, “Omicron, COVID’nin en yeni türüdür, ancak yine de COVID virüsüdür – farklı türler, virüsün insan hücrelerine ne kadar iyi bağlandığı veya ne kadar iyi bağlandığı gibi şeyleri etkileyebilecek genetik yapıdaki mutasyonlar veya değişiklikler nedeniyle farklı davranır. bağışıklık sistemimizden kaçar. Bu faktörlerin her ikisi de virüsün bir popülasyonda ne kadar kolay yayıldığını veya bulaşabilirliği etkileyebilir. Hala omikron hakkında bilgi ediniyoruz, ancak erken veriler omikron’un diğer yeni varyantlardan daha fazla yayılabileceğini gösteriyor çünkü biraz daha iyi Bağışıklık sistemimizden kaçmak. Aşılar ve önceki enfeksiyon, bireyi korumaya hala yardımcı oluyor, ancak önceki COVID varyantlarında gördüğümüz kadar iyi değil ve bu, daha etkili bir şekilde yayılmasını sağlıyor.”

Omicron COVID Kadar Şiddetli Değilse, Hastaneye Yatış Oranları Neden Artıyor?

Dr. Passaretti, “Hala omikron ile hastalığın ciddiyetini öğreniyoruz, ancak Güney Afrika ve Birleşik Krallık’tan gelen erken veriler, daha az insanın ciddi şekilde hastalandığını gösteriyor. Artan bulaşıcılık ve vakalardaki belirgin artışın hala daha fazla insan hastaneye kaldırılıyor.Ayrıca, ABD’deki aşı oranlarımız ve kesinlikle destek alımı arzulanan çok şey bırakıyor.Yine de hastanelerimizin Omicron ile enfekte olan aşılanmamış kişilerle dolduğunu görüyoruz.Bu aşılama ve destek oranları kombinasyonu İstediğimizden daha düşük olması ve artan sayıda vaka/bulaşılabilirlik şu anda sağlık hizmetlerinde çok zorlu bir duruma dönüşüyor.”

Dışarıda Nasıl Güvende Kalınır?

Halk sağlığı temellerini takip edin ve nerede yaşıyor olursanız olun bu pandeminin sona ermesine yardımcı olun – en kısa sürede aşı olun veya takviye olun; aşılama oranlarının düşük olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, N95 yüz maskesi takın , seyahat etmeyin, sosyal mesafeye uyun, kalabalıklardan kaçının, barınmadığınız insanlarla (özellikle barlarda) iç mekanlara girmeyin.

Kaynak: eatthis

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Aşısızlara PCR test zorunluluğu kaldırıldı! İçişleri bakanlığı istedi!

HIZLI YORUM YAP