Leke Kremi̇ Nedir, Nasıl Kullanılır? | Sağlık
DOLAR

32,6450$% 0.42

EURO

34,7921% -0.01

STERLİN

40,5721£% -0.21

GRAM ALTIN

2.526,75%1,72

ÇEYREK ALTIN

4.314,00%1,52

a

Leke Kremi̇ Nedir, Nasıl Kullanılır?

Leke Kremi̇ Nedir, Nasıl Kullanılır? Çeşitli nedenlerle ciltte oluşan lekeleri, cildin belli bölgelerinde oluşan kararmaları, sivilcelerin cildinizde bırakmış olduğu lekeleri giderme amacı ile kullanılan kremler leke kremi olarak tanımlanır. Yaşamın ilerleyen dönemlerinde gelişen koşullar, yanlış beslenme, genetik yapı, kirli hava gibi ciltte lekelerin oluşumunda etkili olan faktörlerdir. Peki leke kremlerini nasıl kullanmalıyız?

Leke kremlerinden en yüksek verimi almak için cilt bakım rutininizi leke açma performansı yüksek olan ürünlerle sağlayarak cildinizi bu süreçte olabildiğince temiz tutmalısınız. Leke kereminin aynı zamanda cildinizi nemlendiriyor olmasına da dikkat etmelisiniz. Cilt lekelerine güneşin yoğun bir etkisi bulunmaktadır, bakımınızıla birlikte kremi kullanırken güneş kreminizi de ihmal etmemelisiniz.

Leke kremlerinin çoğunun vaadi lekelerinizi tamamen geçirmek olsa da bu mümkün değildir. Var olan lekelerinizin renginin görünümünü açarak daha az görünür hale getirirler. Özellikle yoğun miktarda çil problemi ile savaşıyorsanız veya kalıcı güneş lekeleriniz var ise lekelerinizin açılması için leke kremlerini düzgün bir şekilde kullanmalı, özellikle gece yatmadan önce mutlaka uygulamalısınız. Kremin bitkisel olmasına dikkat etmelisiniz.

HANGİ LEKE KREMİ KULLANILMALI

Bazı leke kremlerinin en önemli uyarısı uygulandıktan sonra güneşe direkt olarak cildinizi maruz bırakmamanızdır. Çünkü cildinizde soyucu bir tabaka oluşturan ve cildinizi hassaslaştıran bazı leke kremleri güneşe korumasız şekilde çıktığınızda ekstra olarak lekelenmelere neden olacağı gibi cildinizde iritasyona neden olabilmektedir. Leke kremlerinin üzerinde yazan reçeteleri mutlaka iyi bir şekilde okumalı ve mümkün olduğunca gece uygulamaya özen göstermelisiniz. Böylece güneşin yarattığı hassasiyetten cildinizi korumuş ve yeni lekelerin oluşmasını da önlemiş olursunuz. Bitkisel özlerden elde edilen kremler her zaman daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

GECE KREMİ NE İŞE YARAR, NEDEN KULLANILMALIDIR?

Cilt bakımı, cildi tanımak ile başlar, her cilt yapısı farklıdır ve doğal olarak cildin ihtiyaçları da yapısına göre farklılık gösterir. Cilt özellikleri yaşımız, çevresel faktörler ve hormonlarımızın etkisi ile değişim gösterir, bu konularda bilinçli olarak değişen koşullarda cildimizin ihtiyacı olan desteği sağlamak cildimize her zaman ışıltı ve tazelik kazandıracaktır. Bu desteklerden biri de gece kremleridir.

Yaşlanma karşıtı özellikleri olan gece kremleri, özellikle 35 yaşından sonra, cilt bakımının ayrılmaz bir parçasıdır.  Gece ürünleri, gündüz ürünlerinden daha yoğun formüllerdir. Bu ürünler, cildin nem kaybını önlemek ve kendini onarmasını sağlamak için hazırlanmıştır.

Gece kremi kullanmadan önce cilt iyice temizlenmelidir, daha sonra uygun bir tonik kullanılabilir. Cilde kullandığımız ürünün yeterli etkiyi sağlaması için cildin iyi temizlenmiş olması gerekir. Temizliğin yapılmadığı makyaj, kir içeren bir cilde sürülen ürün, doğal olarak yeterli etkiyi oluşturamaz.

Eğer serum kullanıyorsanız önce serum sürüp bir süre bekledikten sonra gece kreminizi uygulayın. Ürünü ellerinizi yıkadıktan sonra, parmak uçlarınızla cilde yumuşak hareketlerle uygulayın. Kreminizi, uyumadan en az 10 dakika önce uygulayın. Aksi taktirde kreminiz yastığa bulaşacak ciltte yeterli etkiyi sağlamayacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kendin için en iyi leke kremini bul!

HIZLI YORUM YAP