Küresel Isınma Artarken, Hastalıklar 'da artıyor! | Sağlık
DOLAR

32,3511$% 0.29

EURO

35,1353% -0.02

STERLİN

40,8557£% -0.4

GRAM ALTIN

2.306,32%1,28

ÇEYREK ALTIN

3.968,00%0,05

a

Küresel Isınma Artarken, Hastalıklar ‘da artıyor!

Küresel Isınma Artarken, Hastalıklar ‘da artıyor! Dünyanın her noktasında farklı olayların meydana gelmesi, farklı hastalık ve olayların artması küresel olarak dünyanın ısındığı yönde olması ve ozon tabakasından gelen ışınların zararlı şekilde artması olarak adlandırılıyor.

Bir çok devlet küresel ısınmaya karşı yasalar çıkarmak için uzmanlar ile birlikte konu hakkında değerlendirme yaparken aynı zamanda halkı ve toplumu’da bilgilendiriyor.

Eğitim olarak ileri seviyede olan milletler eğitim sistemlerinde küresel ısınmanın sonuçları üzeri çizilerek artıyor.

Geçtiğimiz günlerde dünya liderleri buluşmasında bu konuların üzerine değinildi.

Bir çok devlet görevlisi ve ülke olarak bu alanla ilgi yapı değişikliği dahi yapmaya başladılar, doğaya uygun yaşam alanları projeleri yapmanın gayreti içine girdiler, buda toplum içinde bizde olan adı ile kentsel dönüşüm fakat Türkiye olduğu gibi askeri alanlara TOKİ değil doğanın içinde yaşam alanları yani doğaya zarar vermeden alanlar inşa etme içine girildi.

Son 10 yıldır küresel çapta felaketler için duyurular yapılıyor, üstelik bunu biz gördüğümüzde tekme tokat dövüldükleri hep beraber gördük. Üzülerek söylüyorum o tokat yiyen dövülen darp edilen insanlar sadece yaşam alanlarına sahip çıkalım dünyamızı yok etmeyelim çığlı attığı için bunlar oldu.

Bugün ülkemizinkinde içinde olduğu bu coğrafyada bir bedel ödüyoruz, bakın ormanlar yanarken sadece bir ağaç değil o ağaçtan beslenen hayvan hatta sen ölüyorsun, dünya ölüyor.

Peki bir buna sessiz kalacak mıyız elbette hayır.

Bu dünyayı inşa etme bize verildi yani insana verildi güzelleştirmek ise herkesin bilinçli bireyler olmasının altında yatıyor, peki bilinçli miyiz hayır!

Bugün yanan ormanlarımız belki yenilecek belki de daha önceki olduğu gibi bir otel dikilecek fakat unutmayalım binlerce hayvanın öldüğü bu olaylarda hepimizin değil ama yönetenlerin katkısı yok mu sizce bence var.

Önlem gerek. Önleyemiyor ve bunla ilgili bir çalışman yoksa eğer kusura bakma kardeşim bedelini sen ödeyeceksin.

Bakın bu bir yangın, peki biz depremle ilgili ne yaptık? Hangi stratejileri inceledik..

Hiç..

İstanbul’da kaç tane toplanma alanı var ve kaç kişi bu alanlarda olabilir? sayısını söyleyecek tek bir yetkili varmı evet var ahanda bu kadar diyecek bir kişi var mı?

Yok

o zaman kusura bakmayın, bedelini sorumlular öder. Halk değil.

 

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kilis ve Kayseri %65’in üstünde bir orana ulaşarak yüksek riskli iller grubundan çıktı

HIZLI YORUM YAP