Koronavirüse karşı geliştirilen ilaçla ilgili DSÖ'den açıklama: Verileri bekliyoruz | Sağlık
DOLAR

32,6017$% 0.38

EURO

34,8097% 0.21

STERLİN

40,6490£% 0.12

GRAM ALTIN

2.499,75%0,63

ÇEYREK ALTIN

4.260,00%-0,02

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Koronavirüse karşı geliştirilen ilaçla ilgili DSÖ’den açıklama: Verileri bekliyoruz

Koronavirüse karşı geliştirilen ilaçla ilgili DSÖ’den açıklama: Verileri bekliyoruz

Koronavirüse karşı geliştirilen ilaçla ilgili DSÖ’den açıklama: Verileri bekliyoruz, Dünyanın merakla beklediği ilaçla ilgili olarak DSÖ açıklamada bulundu, Eğer olursa ilk korona virüs ilacı olarak tarihe geçecek, verilerin gelmesi bekleyen sağlıkçılar ise bu bir ilk olacak, dikkatli olmalıyız verilerin gelmesi bekliyoruz diyerek açıklamada bulundu.

Koronavirüs ilacı aşı değil kişilerin kullanabileceği şekilde geliştirilen ve test sürecinde tutulan ilaçlar içersin ‘de..

İlaç şirketi Merck, geliştirdikleri koronavirüs aşısı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) acil kullanım onayı başvurusu yaparken, DSÖ’den de ilaçla ilgili açıklama geldi.

T24’ün aktardığına göre, DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, ilaçla ilgili “Bu kesinlikle ilginç bir gelişme. İlaçla ilgili tüm verileri görmek isteriz. Eğer doğru çıkarsa, Covid-19 pandemisiyle savaşta yeni bir silah olur” dedi.

Merck’ten yapılan açıklamada molnupiravir tedavisinin Covid-19’da hastaneye yatış ve ölümü yüzde 50 oranında engellediği tespit edilmişti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Dışarıdan yemek sipariş edenler dikkat edin!

HIZLI YORUM YAP