Koronavirüs'de kullanılan hidroksiklorokin ilacının tehlikesinin boyutu ortaya çıktı! | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Koronavirüs’de kullanılan hidroksiklorokin ilacının tehlikesinin boyutu ortaya çıktı!

Koronavirüs’de kullanılan hidroksiklorokin ilacının tehlikesinin boyutu ortaya çıktı!

Koronavirüs’de kullanılan hidroksiklorokin ilacının tehlikesinin boyutu ortaya çıktı! Bir çok sorunu beraberinde getiren ilaç kalpte ritim bozukluğu ile çocuk yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu, DSÖ ilacı listeden çıkartırken, ilacı üreten ülke dahi ilacı kullanmadığı ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü! Favipiravir ilacının da tartışmaya açılmasına neden oldu

Hindistan ve Endonezya da üretildi ama kimse kullanmadı, Japonya ilaca tutumu ile ilk sırada yer alırken ilacın kullanmayan ilk ülkelerden birisi oldu, batı firmalarının ilacını kullanmaları ve daha güvenilir oldukları ortaya çıktı.

35-40 kişilik gruplar ile Türkiye’ye soktukları fakat ilacın hiç bir makalesinin olmamasının ve sokanların kim oldukları konusunda net bilgi henüz yer almadı!

Yoğun bakımda olan hastalara ilk günden itibaren bu ilaç verildi neden verdiği konusunda bilgi olmadığı bilgisi ise Eski GATA Yüksek Bilim Konseyi üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı açıkladı.

  • ilacın dozunun sonraki süreçlerde artırıldığı ama nasıl neden artırıldığı konusunda bilimsel bir açıklama olmadığını ve kimler tarafından karar alındığını bilinmediği dile getirdi. sabah 9 akşam 9 tablet!

Acilen bu ilaçtan vaz geçin!

İlacın yan etkilerine ilişkin konuşan Doğancı, “Karaciğer fonksiyon testlerini yükseltiyor, bir hasar oluşturabiliyor. En büyük yan etkilerinden biri bu. İkincisi de ilacı kullandıktan sonra çocuk yapılmaması gerekiyor. Japonya’daki hayvan deneylerinde de fetüse etkisi olduğuna yönelik bir uyarı yapmışlar” dedi. Doğancı, klorokin ilacı gibi bu ilaçtan da vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs süresi için ‘de hidroksiklorokin İlacının ölümlere yol açıp açmadığı sorularına sağlık bakanlığının cevap vermesi bekleniyor.

Konuyla ilgili ise sağlık bakanlığının ve Fahrettin Kocanın ne açıklama yapacağı merak ediliyor!

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

13 Mayıs 2021 güncel koronavirüs tablosunu Sağlık Bakanlığı Açıkladı!

HIZLI YORUM YAP