Köpeklerde Mide Rahatsızlıkları | Sağlık
DOLAR

32,5608$% 0.13

EURO

34,9075% 0.65

STERLİN

40,5770£% 0.99

GRAM ALTIN

2.430,69%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.081,00%-1,10

a

Köpeklerde Mide Rahatsızlıkları

Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de ciddi mide rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Yanlış ve kalitesiz mamalarla beslenme, genetik ve çevresel faktörler derken çok sayıda etmen mide rahatsızlığına sebep olur. Köpekler; mide rahatsızlıkları yüzünden iştahsızlık yaşarlar. Ayrıca, kilo kaybederler. Mide rahatsızlıkları; tedavi edilmediği takdirde farklı problemlere de yol açabilir.

Köpeklerde Hangi Mide Rahatsızlıklarına Rastlanır?

Köpeğin sindirim sisteminde meydana gelen birtakım rahatsızlıklar; aynı zamanda çeşitli mide sorunlarına da sebebiyet verir.

  • Sindirim sistemindeki enfeksiyonların oluşmasının çok sayıda sebebi vardır. Köpeğiniz günün birinde kendisine uygun olmayan besinler tükettiği takdirde bu tür bir sorun ile karşılaşabilir. Buna ek olarak, bazı köpekler; farkında olmadan dışkı yiyebilirler. Sonuç olarak, köpeklerin sindirim kanallarında birtakım enfeksiyonlar oluşur. Zararlı bakteriler; sindirim kanalının içerisine yerleşebilir. Bunun yanı sıra, mideye inen bakteriler yüzünden köpek devamlı olarak kusar. Ayrıca, bakterilerin sindirim sisteminden daha aşağıdaki bir bölgeye yerleşmesi halinde köpeğin ishal olmasına rastlanır. Bu tür enfeksiyonları tedavi etmek adına vakit kaybetmeden veteriner desteği alınmalıdır. Antibiyotik tedavisi sayesinde enfeksiyonlardan kurtulmak mümkündür. Bunun yanı sıra, hasta olan diğer köpeklerle temasa geçen köpek; kendisini bir anda viral bir enfeksiyona yakalanmış olarak bulur. Son olarak, parazitler de enfeksiyona sebebiyet verebilir.
  • Köpeklerde can sıkıcı mide problemlerine sebep olan bir diğer etmen ise enfeksiyöz hastalıktır. Bu tür hastalıklar bulaşıcı değildir. Ancak, yine de sindirim sistemini doğrudan tehdit edebilecek niteliktedir. Enzim eksikliği, böbrek taşı ve ülser yüzünden köpeklerde önemli sorunlar meydana gelir. Bilhassa yaşlı köpeklerde böyle bir risk vardır.
  • Köpeklerin yanlış besinlerle beslenmeleri yüzünden çeşitli hastalıklara yakalanması söz konusudur. Bu noktada, köpeğin mide rahatsızlığı yaşamaması adına protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineral bakımından eksiksiz bir diyetinin olması gerekir.

Köpeklerde Meydana Gelen Mide Rahatsızlıklarının Sebebi Nedir?

  • Köpekler yemek yemeyi severler. Özellikle terrier cinsi köpeklerin yemeye düşkün olduğu bilinir. Ancak, köpek sahiplerinin bu konuda dikkatli olması şarttır. Çünkü, bir köpek; karnının doyduğunu söyleme becerisine sahip değildir. Bu yüzden, köpek sahibi; köpeğin aşırı ve şişkin midesinden şüphelenmelidir. Şişkin ve sert bir mideye sahip olan köpeğin yemek yeme ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Bu sorundan muzdarip olan köpeklerin porsiyonları küçültülmelidir. Ayrıca, köpek mamaları; onların erişemeyeceği bir yere saklanmalıdır.
  • Yabancı bir nesneyi yutan köpeğin durumu ciddiye alınmalıdır. Köpek tarafından yutulan cisimler; midede veya ince bağırsakta tıkanma yaratabilir. Bu gibi hallerde, köpek; vakit kaybetmeden veterinere götürülmelidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpeklerde Kuduz Hastalığı

HIZLI YORUM YAP