Köpek nasıl sevilir? | Sağlık
DOLAR

32,5456$% -0.01

EURO

34,9055% 0.15

STERLİN

40,6907£% 0.22

GRAM ALTIN

2.422,80%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.039,00%-0,61

a

Köpek nasıl sevilir?

Köpek nasıl sevilir?  Sadık dostlarımız köpekler, sahipleri ya da izin verdikleri kişiler tarafından sevilmekten çok hoşlanırlar. Ancak aynı zamanda koruma içgüdüsüne sahip oldukları ve bu güdülerini dönemine göre farklı şeylere odakladıkları için, dikkatle yaklaşılması gereken hayvanlardır. Koruma güdüsü nedeniyle çoğunlukla uyarı havlamaları, hırlamalar, çeşitli vücut dili hareketleri kullanan köpeklerin, bu hareketleri kolaylıkla dışarıdan ayırt edilir. Vücudu gerilmiş ve yaklaşma diye uyaran bir köpeği uzaktan da yakından da kolayca anlarsınız. Zaten bu hareketlerin amacı da budur. Bu şekilde gerilmiş bir köpeği sevmeye çalışmak akıllıca bir iş değildir. Bunun için mutlaka sahibini beklemeli ya da korumaya aldığı şey her neyse ona saygı göstermelisiniz. Ancak Köpek nasıl sevilir? Konusunda bilgi sahibi olmak, onlarla daha iyi dost olabilmeniz için de önemlidir. 

Tanımadığınız bir köpeği sevmek için

Tanımadığınız, sahibi etrafta olmayan bir köpeği sevmek konusunda dikkatli davranmanız gereklidir. Doğrudan sevmeye çalışmak yerine, öncelikle yaklaşmanıza izin vermesini sağlamalısınız. Bunu yapabilmek için, öncelikle yanına sakin bir şekilde yaklaşmak gerekir. Bunu yaparken onun izin verdiği ölçüler ve sınırlar içerisinde hareket ederek, bir tehdit olmadığınızı ona göstermeniz gereklidir. 

Zaten daha yaklaşırken bundan hoşlanmadığını hemen belli edecektir. Böyle ters bir davranışla karşılaşırsanız bunu uyarı kabul edin. Zaten bu bir uyarıdır ve ne yapıyorsanız hemen durun. Köpek nasıl sevilir? Sorusunun yanıtı için, bir şeyi yapmanızdan hoşlanmadığınızı size davranışları, havlama ya da hırlama yoluyla anlattığında, hemen durmanız gerektiğini bilmenizden geçer.

Tanıdığınız bir köpeği sevmek için

Köpekler boyun bölgelerinden, kafalarının üstlerinden, kulaklarının okşanmasında, sırtlarının okşanmasından çok hoşlanır. Bazı köpekler bacaklarının bazıları ise göbeklerinin sevilmesinden çok hoşlanır. Ancak samimi olmadığınız köpeklerin göbek ve bacaklarını sevmeye çalışmanızı önermeyiz. Köpek nasıl sevilir? Sorusunun yanıtını vermek için, öncelikle onunla yakınlık kurmak gerektiğini bilmekle olacağı unutulmamalıdır.

Sizi tanımayan, size alışmamış bir köpeği severken her zaman dikkatli olmanız gereklidir. Sizi tanıyan ve yanınızda yaşayan bir köpeğin nasıl sevilmesi gerektiğini, kısa süre içerisinde kendisi size gösterecektir. Sevilmeyi ve ilgilenilmeyi çok seven canlılar olan köpekler, sahiplerinin kendisini nasıl sevmesi gerektiği konusunda hızlı bir öğretici kimliğine sahiptir. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Köpeklerin en sevdiği mama

HIZLI YORUM YAP