Köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım? | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım?

Köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım? Bulundukları her ortama neşe ve mutluluk getiren, insanoğlunun en sadık dostu köpekler, beslenmeye kalkıldığında beraberinde ciddi bir sorumluluk getirir. Köpeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının sorumluluğu üstlenilir. Köpeklerin beslenmesi hem sağlıklı gelişimleri hem de vücut ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok önemlidir. Bu noktada köpek mamaları hem zengin hem de faydalı besin değerleriyle bu noktada son derece sağlıklı köpek besinlerinden birisini oluşturmaktadır.  Her şeyi yiyen köpeklerin mamaya alıştırılması süreci ise sancılı bir süreç haline dönüşebiliyor. Köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım? sorusunun yanıtını arayanlar için köpek sahiplerinin sıklıkla kullandıkları yöntemler yol gösterici olabiliyor.

Köpekler kuru mamaya nasıl alışır?

Köpeklerin kuru mamayla ilişkilerinin başlangıcı her zaman sorunlu olabiliyor. Özellikle sahibinin yediği yemekleri yiyen veya yaş mama yiyen bir köpeğin, kuru mamaya kolayca alışabilmesi beklenemez. Taneli ve kuru yapısıyla ne kadar lezzetli olursa olsun başlangıçta her köpek pek sıcak bakmaz. Bu nedenle de köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım? şeklinde bir soru ortaya çıkmaktadır. Köpeklerin kuru mamaya alıştırılması sürecinde kuru mamanın yumuşatılması çok yardımcı olur. Yani su veya süt ile hafif şekilde kuru mamanın karıştırılmasıyla yumuşak bir yapı elde edilmelidir. Bu şekilde köpeğin söz konusu kuru mamanın lezzetine varması sağlanır. Dolayısıyla köpeğin kuru mama yemeye alışması çok daha kolay olur.

Köpek kuru mama yemezse ne yapılmalı?

İlk defa kuru mama yiyecek bir köpek, başlangıçta sıcak bir şekilde yaklaşmaz. Hele ki yaş mama yiyorsa köpeğin kuru mamaya alışması çok daha zorlu olacaktır. Bu yüzden de köpeğimi mamaya nasıl alıştırırım şeklinde bir araştırma yapmak durumunda kalabilirsiniz. Köpeğinizin ilk defa kuru mama yiyeceği zaman, kuru mamanın mutlaka kaliteli ve lezzetli olması gerekir. Bunun için piyasada hem zengin besin değerlerine sahip  hem de köpeklerin damak tadına hitap eden mamalar kullanmalısınız. Köpek maması konusunda Pro Plan, Royal Canin, Naturea ve Brit gibi köpek maması markaları öne çıkıyor. Bu köpek maması markalarının hem yavru hem de yetişkin köpekler için özel mamaları bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Suriyeli sağlıkçı istihdamı! Kim bu sağlıkçılar hangi sınav ve testlere girdiler?

HIZLI YORUM YAP