Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım? | Sağlık
DOLAR

32,5696$% 0.05

EURO

34,8985% 0.06

STERLİN

40,5888£% 0.14

GRAM ALTIN

2.434,00%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.086,00%0,19

a

Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım?

Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım? Bir insanın en sadık ve en cana yakın dostu olan köpeklerin, evde beslenmeye karar verilmesi durumunda tüm sorumluluğu da kabul edilmiş olmaktadır. Tüm temel ihtiyaçlarını en iyi ve en kaliteli şekilde karşılamamız gerekmektedir. Bu nedenle bir köpek besleme gibi sorumluluğu üzerinize alırken mutlaka bunun taşıdığı yükün farkında ve bilincinde olmalısınız. Köpeğinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılama noktasında da daha hassas bir şekilde hareket etmelisiniz. Köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım? Sorusu da günümüzde köpek sahipleri tarafından en çok merak edilen sorulardan birisidir.

Köpeklerin kuru mamaya alıştırılması

Köpekler, yavru oldukları dönemden itibaren nasıl bir beslenme programı edinmiş ise o doğrultuda alışkanlık kazanır. Bu nedenle de sonradan besin sisteminin değiştirilmesi oldukça zorlu olabilmektedir. Bu çerçevede de bazı köpekler normal yemeklerin, çiğ etin veya yaş mamanın yerine kuru mama yemeyi pek tercih etmez. Ancak köpek sahipleri açısından diğer alternatifler hem çok maliyetli olabiliyor hem de köpeğin sağlığı açısından risk teşkil edebiliyor. Bu yüzden de köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım? Sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. Köpeklerin kuru mamaya alıştırılması noktasında mutlaka sabırlı ve aynı zamanda da kararlı bir şekilde hareket etmek büyük bir önem taşımaktadır.

Köpekler için kuru mama seçiminin önemi

Köpek sahipleri, köpeğimi kuru mamaya nasıl alıştırırım? Sorusunun yanıtını aramakta ise mutlaka doğru seçimlerde bulunmalıdır. Kuru mama yeme alışkanlığı bulunmayan köpeklerde, kuru mamayı sevdirecek çeşitli yöntemler denenebilir. Bunun içinde kuru mamaya yemeye alışkın olmayan ve daha çok yaş mama tüketen köpekler için kuru mama yumuşatılarak verilmelidir. Bu şekilde kuru mamaya yavaş yavaş alışması sağlanabilmektedir. Bunun dışında kuru mama ödül olarak da kullanıldığında köpeğin kuru mamaya olan ilgisinin artması sağlanabilir. Bu şekilde normal besin programının kuru köpek maması stiline dönüştürülebilmesi çok daha kolay olacaktır. Köpeklerin kuru mamaya alıştırılması sürecinde kullanılacak kuru mamanın lezzeti de oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Köpeğin damak zevkine hitap eden aroma ve içeriğe sahip olan köpek mamaları bu süreçte işinizi kolaylaştıracaktır. Günümüzün en kaliteli köpek maması çeşitlerine internet sitelerinden veya veterinerler alabilirsiniz. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

3 aylık köpek eğitimi

HIZLI YORUM YAP