Kenevir bileşikleri COVID-19 enfeksiyonunu önleyebilir! | Sağlık
DOLAR

32,4894$% -0.19

EURO

34,9496% 0.29

STERLİN

40,6435£% 0.16

GRAM ALTIN

2.435,99%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,00

a

Kenevir bileşikleri COVID-19 enfeksiyonunu önleyebilir!

Kenevir bileşikleri COVID-19 enfeksiyonunu önleyebilir!: Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre , kenevir bileşikleri koronavirüsün laboratuvardaki sağlıklı hücrelere bulaşmasını engelledi ve bileşiklerin COVID-19 enfeksiyonunu önleyebileceğine dair söz verdi .

Oregon Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar, kenevirde yaygın olarak bulunan iki kimyasal bileşiğin – kannabigerolik asit (CBGA) ve kannabidiolik asit (CBDA) – COVID-19’un oluşmasını engelleme potansiyeline sahip olduğunu keşfettiler.

Çalışmaya göre , bileşikler virüsün spike proteinlerine bağlanıyor ve genellikle insanları enfekte ettiği patojenin gelişimindeki süreci bloke ediyor.

Araştırmacılar, bileşiklerin etkilerini bir laboratuvarda iki varyanta karşı test etti. Hiçbir insan denek dahil edilmedi.

Oregon Eyaleti Küresel Kenevir İnovasyon Merkezi’nden araştırmacı Richard van Breemen, Bloomberg News’e verdiği demeçte , “Bu bileşikler ağızdan alınabilir ve insanlarda uzun bir güvenli kullanım geçmişine sahiptir” dedi . Bir açıklamada, “SARS-CoV-2 enfeksiyonunu önleme ve tedavi etme potansiyeline sahipler” dedi.

Kenevir bileşikleri lif kaynağı, insanlar ve hayvanlar için gıda olarak kullanılmıştır ve özleri vücut losyonlarında, kozmetik ürünlerinde, diyet takviyelerinde ve diğer gıda ürünlerinde kullanılmaktadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Bakan Fahrettin Koca: Omicron varyantı ülkemizde de baskın varyant haline geldi

HIZLI YORUM YAP