Kedilerin en sevdiği mama | Sağlık
DOLAR

32,6011$% 0.38

EURO

34,8220% 0.24

STERLİN

40,6518£% 0.13

GRAM ALTIN

2.508,66%0,99

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%0,51

a

Kedilerin en sevdiği mama

Duyu organları çok gelişmiş olan kedilerin, yemek seçimlerinde bu özellikleri çok büyük katkılar oluşturur. Kendi besin ihtiyaçlarını yemekler içerisinde hassas bir şekilde seçebilen kediler, bu sebeple bazı yemeklere daha fazla düşkündür. Yaratılışları itibariyle etobur olsalar da, aynı zamanda çeşitli sebzelere ve sebzelerde bulunan mineral ve vitaminlere de ihtiyaç duyarlar. Kedi mamalarının bir bölümü, bu hassasiyetin bilinmesi nedeniyle, onların çok seveceği çeşitli maddelerle hazırlanır. 

Kedilerin en sevdiği mama denilince de, akla ilk gelen mamalar çoğunlukla bunlar olur. Unutulmaması gereken kedi dostlarımızın, aslında kendileri için hangi mamanın ya da besinin gerçekten sağlıklı olduğunu net bir şekilde ayıramadıklarıdır. 

Evcil kedi beslenmesinde mamanın önemi

Evcil kedilerin beslenmesi sırasında, doğal koşullarında yaşamadıkları zorlukların eksikliği ve harcadıkları enerjinin daha az olması, dengeli bir beslenmeyi onlar için mümkün hale getirmemizi zorunlu kılar. Dolayısıyla sadece onların sevdikleri gıdalar, onlar için en doğru beslenme şeklini oluşturmaz. Kedilerin en sevdiği mama onlar için her zaman doğru besin ihtiyacını karşılayan mama olarak kabul edilmemelidir. 

Yaşına, özelliklerine ve sağlık durumuna göre, en doğru besin ihtiyacını karşılayan bir veya birden fazla mama kullanılması gereklidir. Bunun aksi bir şekilde yaklaşmak, örneğin o sevdiği için yeterli beslenme değerine sahip olmayan bir mama verildiğinde, dostumuz açlık hissini sürekli yaşayacağından, daha fazla mama tüketecektir. Bu durum onun olması gerekenden daha kilolu bir hale gelmesine neden olacaktır.

Sağlıklı ve dengeli beslenme şart

Kedilerin en sevdiği mama olarak öne çıkan bazı markalar bulunuyor. Kedi maması üreticileri içerisinde hem sağlıklı ve hem de onların en sevdiği lezzetleri üretmeye çalışan Royal Canin, Naturea, Hill’s gibi markalar, bu sebeple en çok tercih edilen kedi maması markalarıdır. Ancak bu markaların kedinizin özelliklerine en uygun yanıtı oluşturacak farklı mama türleri içerisinden seçim yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. 

Kedinizin özelliklerine göre en uygun mama seçimlerinizi internet siteleri üzerinden kedi mamaları kategorisi altında bulabilirsiniz. Çok geniş bir seçkiyi beğeninize sunan kategorimiz, kedilerinizin sağlık,  yaş, cins gibi özelliklerinin tümüne yanıt bulabileceğiniz en kaliteli mamalardan oluşuyor. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kedi nasıl sevilir?

HIZLI YORUM YAP