Kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır? | Sağlık
DOLAR

32,5898$% 0.33

EURO

34,8357% 0.23

STERLİN

40,4544£% -0.41

GRAM ALTIN

2.510,06%1,04

ÇEYREK ALTIN

4.279,00%0,76

a

Kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır?

Kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır?: Kediler, damak zevki çok gelişmiş olan canlılardan birisidir. Bu yüzden önüne gelen her şey kedilerin yiyeceği şeyler değildir. Özellikle hayatında daha önce kuru mama yememiş bir kedi, hemen kuru mama yemeye başlamaz. İçeriğindeki bileşenlerinden gelen kokusuyla ilgisini çekse de çoğu kedi kuru mamayı yemez. Bu durum kedi sahipleri açısından kedisine hem faydalı hem de ekonomik bir şeyler yedirme açısından çok ciddi sıkıntı oluşturur. Bu yüzden pek çok kişi kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır? sorusunu araştırıyor. Bir kedinin önüne kuru mama ve yaş mama koyulursa, tercihi yaş mamadan yana olacaktır. Kendisine has damak zevkine sahip olan kedilere, kuru mamayı sevdirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.

Erken yaşlardan itibaren kuru mama verilmeli

Kediler, yaşamlarının her anını alışkanlıkları üzerine kurgular. Bu nedenle de bir konu ile ilgili alışkanlık edinmiş bir kedinin bu alışkanlığını kolay kolay değiştirebilmek mümkün olmaz. Bu yüzden kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır? sorusu için uzmanlar, erken dönemde kuru mama vermeyi tercih ediyor. Henüz yavruluğu döneminde kuru mamaya alıştırılan kediler, yetişkinliklerde kuru mama yememe gibi bir yaklaşımda bulunmaz. Yavruluğundan itibaren kuru mama yiyen kediler, yetişkinliklerinde kuru mama verildiği zaman hiç sorun yaratmadan, kuru mamayı yer.

Doğru kuru mama seçilmeli

Belirtildiği gibi kediler, damak zevkine sahip canlılardır. Yani yedikleri şeyin lezzeti hoşlarına gitmezse çok aç olsalar bile asla o yiyeceği yemezler. Yemek konusunda bu denli seçici olan kedilerde, bir besine alıştırma süreci doğal olarak sancılı olabiliyor. Kediler kuru mamaya nasıl alıştırılır? sorusuna yanıt arayanlar mutlaka kedilerin damak zevkinden hareket etmelidir. Yani kedinin severek yediği balık, tavuk vb. besinleri içeren kuru mamalar seçilmelidir. Günümüzde kedi mamaları tavuk, balık, kırmızı et gibi farklı besin aromaları ile üretiliyor. Bu kuru mamalar arasından en doğru olanı seçmek, kedinin kuru mamaya alışma sürecini kolaylaştıracaktır. Tıpkı kendinize yemek alırken, kalitesinden asla taviz vermediğiniz gibi kediniz içinde aynı düşüncede olmalısınız. Yani lezzeti kadar besin değerleri ile kedinizin sağlığını da korumalıdır. Protein, vitamin ve mineral yönünden zengin olan kedi mamalarını tercih etmelisiniz. Besin değerleri ve lezzeti açısından kalitesinden endişe duymayacağınız kedi maması markaları tercih etmeniz gerekmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Vegan dünyası vegan dostlara hizmet ediyor

HIZLI YORUM YAP