Kedi nasıl sevilir? | Sağlık
DOLAR

32,6043$% 0.25

EURO

34,7858% 0.28

STERLİN

40,2677£% 0.22

GRAM ALTIN

2.419,10%-0,55

ÇEYREK ALTIN

4.111,00%0,00

a

Kedi nasıl sevilir?

Kedilerin bu kadar çok sevilmesinin nedenlerinden biri, aslında onların kendisini sevdirmeyi bilme sırlarından da kaynaklanır. Bir diğer deyişle sevilmeyi, ilginin kedi üstlerinde olmasını çok seven kedilerle anlaşmak, onların istedikleri sürekli ilgiyi vermek aslında içerisinde düştüğümüz bir tür tuzaktır diyebiliriz. Kendilerini nasıl sevdirmek istiyorlarsa, nasıl sevilmekten hoşlanıyorlarsa, kısa süre içerisinde bu konuda bizi eğitirler.

Şaka gibi gelen bu saptama, aslında çok doğrudur. Kedilerin sevilmek için genel karakterlerine göre bazı kurlar olsa da, her kedi kendisinin nasıl sevilmesini istiyorsa bunu kısa süre içerisinde gösterir. Bizde buna uyum sağlarız. Dolayısıyla her kedinin belli başlı sevilme şekilleri de var olsa da, kendisine özel sevilme şekilleri de vardır. Bu durum Kedi nasıl sevilir? Sorusunun da sıkça sorulmasına neden olur. 

En klasik kedi sevme şekilleri

Kediler ovulmaktan ve bazı bölgelerinin okşanmasından çok hoşlanırlar. Bu bölgeler genellikle kendilerinin kaşımak ya da dokunmak için ulaşamadıkları bölgelerden oluşur. Okşanmasından en çok hoşlandıkları bölgeler; iki kulağının arası ve kanın üst bölgesi, kulaklarının hemen arka kısımları, çene kaslarının bulunduğu bölge ve çene altlarında ki koku bezleridir. 

Kedi nasıl sevilir? Sorusu denildiğinde, üstte yazdığımız bölgeler öncelikli olarak okşanması gereken bölgeler olarak hatırlanmalıdır. Ancak bir kediyi sevmek için, öncelikle onun size gelmesini sağlamanız lazımdır. Ya da onun seviyesine inerek, oturur pozisyonda sevmeniz gereklidir.

Kediler sevilmediğini anlar

Kediler kedi dostları ve düşmanlarını hızlı algılarlar. Bu sevilmeme durumunu net olarak kavrayamasalar bile, farklılığı yerinde inceleme dürtüsüyle bazı kediler sevilmediklerini anladıkları kişilerin üzerine gitmeyi, onların yakınında olmayı da tercih eder. Kedi nasıl sevilir? Sorusunu aslında nerelerinden sevilmekten hoşlanmadıklarını bilmekle daha kolay hatırlayabilirsiniz. Kedilerin kuyruğuna yakın olan sırt kısımları, dokunulmasından hoşlanmadıkları hatta huylandıkları bir bölgedir. 

Henüz yeni tanıştığınız bir kedinin göbeğini açtığını gördüğünüzde bile, dokunmaya çalışmamanız gerekir. Kediler ancak güvendikleri ve artık bildikleri kişilerin göbeğine dokunmasına izin verirler. Benzer şekilde kedinizin boynunun arkasından tutmanız da hoşlanmayacağı bir başka davranıştır. Özgürlüklerine düşkün olan kediler, onu Sevrken ya da kucağınıza alırken, bunu kısıtlayacak her türlü dokunuşa tepki gösterirler. Omuzlarının ovulması, ilişki ilerledikçe hafifçe patilerinin ovulması, kol kaslarının ovulması, kulaklarının ovulması artık samimiyetinizin bir işaretidir. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Keçi hastalıkları ve aşıları

HIZLI YORUM YAP