Kedi Bakımı Masrafları | Sağlık
DOLAR

32,5685$% 0.03

EURO

34,9104% 0.07

STERLİN

40,6200£% 0.15

GRAM ALTIN

2.435,32%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.090,00%0,29

a

Kedi Bakımı Masrafları

Kedi Bakımı Masrafları; Kedi bakımı için hevesli olan insanların sayısı oldukça fazla olsa da bu işin bir de maddi tarafını düşünmek gerekir. Kediler; zannettiğiniz gibi hiçbir masrafı olmayan, önüne ne koyulursa onu yiyen canlılar değildir. Bakımı ve beslenmeleri kadar sağlıkları için yapılacak işlemlere de para ödenir. 

Bir Kedinin Aylık Masrafı 2020

Bir kedinin aylık masrafı hakkında bilgi vermeden önce net rakam vermenin doğru olmayacağını ifade etmeliyiz. Çünkü, kullanmış olduğunuz malzemelerin markasına göre bu tutar farklılık gösterebilir. Kedi taşıma çantası için ortalama 40 TL, kedi mama kabı için 20 TL, kapalı kedi tuvaleti 60 TL, su kabı 20 TL, kedi tırmalama tahtası 25 TL, kedi tırnağı ve tırnak makası 65 TL, kedi yatağı 30 TL olmak üzere bu tip giderler için bütçe oluşturmalısınız. Saydığımız bu ürünleri bir kez aldıktan sonra uzun süre kullanabilirsiniz. Ayrıca, hepsini birden almak zorunda değilsiniz. 

Kedi maması; aylık standart giderler arasında bulunur. Kedi mamasını kilosu 15 TL’den başlayarak 150 TL’ye kadar farklılık gösterir. Kuzu etli, tavuklu ve balıklı olmak üzere kaliteli protein kaynakları içeren mamalardan satın almanız doğru bir karar olacaktır. Kedi kumu için ise 10 kilosu 25-35 TL arasında değişen seçenekleri tercih etmek gerekir. Sonuç olarak, bir kedinin aylık masrafı; ortalama 140 TL olacaktır.

Kedi Sahiplenmenin Maliyeti 

Kedi sahiplenmenin maliyeti bilhassa ilk aylarda fazla olmaktadır. Yukarıda saydığımız kedi araç gereçleri ve aylık standart kedi maması ve kumu için 400 TL ödenir. Ancak, bu tutar; ilerleyen aylarda ortalama 150 TL seviyesine kadar düşecektir. Ayrıca, işin içerisine kedinin sağlık giderleri ve aşılarının ücreti de girebilir. Fakat, yine de öğrencilerin dahi çok zorlanmadan evlerinde kedi besleyeceklerini söyleyebiliriz. 

Kedi Bakımı Zor Mu? 

Kedi bakımı, beslenmesi, aşılarının yaptırılması, temizlenmesi ve diğer hususların zor olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, kedi sahiplenmek isteyen kişinin sorumluluk sahibi olması şarttır.

Evde Kedi Beslemek 

Evde kedi beslemek adına dışarıdan bir kediyi sahiplenenler; ilk olarak kedilerini veterinere götürüp detaylı bir sağlık taramasından geçirmek zorundadırlar. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Evde Kedi Bakımı Zorlukları

HIZLI YORUM YAP