İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı: Korona virüs için 3 ay rahat geçecek, Yaz dönemi iyi geçecek dedi! | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı: Korona virüs için 3 ay rahat geçecek, Yaz dönemi iyi geçecek dedi!

İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı: Korona virüs için 3 ay rahat geçecek, Yaz dönemi iyi geçecek dedi!

İstanbul İl Sağlık Müdürü açıkladı: Korona virüs için 3 ay rahat geçecek, Yaz dönemi iyi geçecek dedi! Korona virüs salgını içinde Avrupada rekor seviyede artış gösteren ve paylaştığı veriler ile UEFA ve F1 turnuvalarından atılan Türkiye’nin tartışmaları devam ederken İstanbul Sağlık müdürünün Yaz aylarının iyi geçeceğini, iddia etmesi kafalarda soru işareti oluşmasına sebep oldu!

Uzmanlar ise açıklamaların yersiz olduğunu bunu açıklamanın erken olduğunu henüz milyonlarca insanın aşı olmadığını aynı zamanda bunun toplumda oluşturacağı kutuplaşmaya teşvik olacağını ve halkı tamamen ateşe atmak olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda psikolojik olarak aşı olanların tehlikeyi atlattığı için yersiz açıklama yapmalarının kendilerinde olan tehlikenin olmamasından dolayı olduğunu savunan açıklamalar yapmaya devam ederken, Türkiye’de 50 milyon kişinin aşı olması durumunda bu tür açıklamalar yapılması anlaşabilir ama henüz milyonlarca insan aşı olmadığı gibi tehlikenin geçmediği söyleniyor.

Türkiye’de aşı politikasının yetersiz olduğu ve insanların bir yıldır aşı beklediği ve sağlık bakanı Fahrettin Koca ve partisinin yetersiz kaldığı için protesto edilmeye devam ediyor.

 

“HAZİRAN, TEMMUZ VE AĞUSTOS RAHAT GEÇECEK”

Süreçte emeği olanlara teşekkür eden Prof. Dr. Memişoğlu, “Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının daha rahat geçeceğini, aşılama yaparsak da bu sene salgında büyük vaka sayılarının olmayacağına inanıyorum. Süreci büyük bir özveriyle yönettik. Yönetmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HASTANELERDE BİR SORUN YOK”

Salgın azaldığını ama bitmediğini vurgulayan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bitmesi için de aşıyı, sosyal mesafeyi ve farkındalığı devam ettirmeliyiz. İstanbul’da vaka sayılarımız çok azaldı. Böyle devam edeceğiz, hastanelerimizde de sorun yok, normal işleyişlerini sürdürmeye devam ediyorlar” dedi.

“AŞIYA TALEP ARTTI, HAZIRLIKIYIZ”

Aşılama bittikten sonra daha rahat edileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Memişoğlu, “Bazen eleştiri de olacaktır, biz bunları göz almış durumdayız. Ama Türkiye sağlık hizmetleri anlamında en iyisini sunabildiğini gösterdi. Sağlık alanında dünyanın en iyi ülkelerinden biriyiz. Bilim ve teknoloji anlamında da kendimizi daha da geliştireceğiz. 1 Haziran’dan sonrası için her türlü hazırlığımız var. Aşıyla ilgili de hazırlığımızı yaptık. İnsanları aşı olmaları için bekliyoruz. Aşıya olan talep de arttı. İnşallah aşılandıktan sonra daha da rahat edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GSK ile Vir Covid_19 için Sotrovimab isimli antikor ilacı üretti, ABD onay verdi!

HIZLI YORUM YAP