İlk Haftalar: 2 Haftalık Gebelikte Neler Olur, Gebelikte 2. Trimester Testleri Hangileridir? | Sağlık
DOLAR

32,5881$% 0.1

EURO

34,9553% 0.29

STERLİN

40,7936£% 0.36

GRAM ALTIN

2.418,14%-0,19

ÇEYREK ALTIN

4.044,00%-0,17

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • İlk Haftalar: 2 Haftalık Gebelikte Neler Olur, Gebelikte 2. Trimester Testleri Hangileridir?

İlk Haftalar: 2 Haftalık Gebelikte Neler Olur, Gebelikte 2. Trimester Testleri Hangileridir?

İlk Haftalar: 2 Haftalık Gebelikte Neler Olur, Gebelikte 2. Trimester Testleri Hangileridir? Hamileliğin 3. Ayı ve 6. Ayını kapsayan ikinci trimester oldukça rahat ve keyifli bir hamilelik dönemini içerir. Ancak bu dönemde de anne ve bebek sağlığını korumak oldukça önemlidir ve büyük dikkat ister. Gebelikte 2. Trimester testleri ile anne ve bebek sağlığı ön planda tutulur. Test sonuçları bazı zamanlarda kötü çıkabilir ancak annelerin doktorlar ile birebir görüşmesi, tavsiyeler alması ve test sonuçlarını tekrarlaması gerekebilir. Sonuçlar doğrultusunda anne adaylarının en iyi kararı vermesi için düşünmesi ve araştırma yapması gerekebilir. Ancak bebeğiniz ile aranızdaki kuvvetli bağ sayesinde tüm sorunların üstesinden geleceğinize eminiz.

2. Trimester Döneminde Yapılması Gereken Testler

  1. Trimester döneminde yapılan testlerin devamı niteliğinde olan bu testlerin uygulanması farklı yöntemler ile yapılabilir. Kan tahlili, ultrason ve anne karnından sıvı alınması en çok tercih edilen yöntemlerdir. 
  2. Dörtlü Test: Down sendromu, spina bifida gibi hastalıkları belirlemeye yönelik olan bu test %100 doğru sonuçlar vermez ve sadece tarama testidir. Dörtlü tarama testi olarak da bilinir ve anneden kan alınır, ultrason ölçümü yapılır ve yaklaşık bir hafta – on gün sonra sonuçlar çıkar. Dörtlü test zamanı 15 ve 18. Haftalar arasında yapılır ve bilinen hiçbir zararı ya da yan etkisi yoktur.
  3. Amniyosentez: Test sonuçlarını doğrulamak amacıyla anne karnındaki sıvıdan örnek alınır ve laboratuvara gönderilir. Amniyosentez yönteminde 300’de bir oranında düşük yapılma ihtimali vardır ancak son karar her zaman anne adayınındır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hamileliğin İlk Günleri: 1 Haftalık Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

HIZLI YORUM YAP