Hipertansiyon diyeti: Tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürebilen 2p atıştırmalık | Sağlık
DOLAR

32,3749$% 0.15

EURO

34,9878% -0.29

STERLİN

40,9767£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,25%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • Hipertansiyon diyeti: Tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürebilen 2p atıştırmalık

Hipertansiyon diyeti: Tansiyonu ve yüksek kolesterolü düşürebilen 2p atıştırmalık

Yüksek tansiyon olarak da bilinen HİPERTANSİYON, ‘sessiz katil’ olarak adlandırılır, çünkü bu semptomsuz durum ölümcül kalp hastalığına veya kardiyak olaylara yol açabilir. Diyet, yüksek tansiyon için en etkili tedavilerden biridir, ancak bu ucuz atıştırmalık tansiyonunuzu düşürebilir mi?

Milyonlarca İngiliz’e yüksek tansiyon teşhisi kondu ve büyük ihtimalle milyonlarcası kalp krizi veya felç riskinin arttığını bilmeden ortalıkta dolaşıyor. Bununla birlikte, diyetinizi ve yaşam tarzınızı değiştirerek yüksek tansiyon riskinizi azaltabilirsiniz. Tansiyonunuzu düşürmek için her gün hangi 2p atıştırmalığı yemelisiniz?

Tansiyonunuzun ‘sağlıklı’ aralığın ötesine tırmanması, kalp krizi veya felç dahil olmak üzere ciddi sağlık durumlarının ciddi bir uyarı işaretidir.

Bununla birlikte, bu uyarı işaretinin herhangi bir semptomu yoktur, yani birçok İngiliz her gün içinde bulundukları tehlikeyi bilmeden dolaşıyorlar, çünkü tansiyonları hızla yükselmeye devam ediyor.

Hipertansiyon bu şekilde ‘sessiz katil’ lakabını kazandı, çünkü ne yazık ki bazı insanlar yüksek tansiyonları olduğunu yalnızca kalp durması veya felç sonucu öğreniyorlar.

Endişeli hissediyorsanız ve en son ne zaman tansiyon ölçümü yaptırdığınızı hatırlayamıyorsanız, doktorunuzu görme zamanı gelmiştir.

Fazla kiloluysanız, sigara içiyorsanız veya ailenizde kalp hastalığı öyküsü varsa, yüksek tansiyon için ‘riskli’ kabul edilirsiniz ve yılda bir kez kontrol ettirmelisiniz.

NHS, 40 yaşın üzerindeki kişilerin, kendilerini sağlıklı hissetseler ve herhangi bir risk faktörü taşımasalar bile, her beş yılda bir tansiyonlarını kontrol ettirmeleri gerektiğini söylüyor.

Bununla birlikte, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, kan basıncınızı kontrol altında tutmanın en iyi yoludur.

Peki, bu 2p atıştırma, yüksek tansiyon riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir mi?

Sadece bitki bazlı lezzetli bir atıştırmalık değiller, bu kuruyemişlerin bir kısmı hayatınıza yıllar katabilir.

Antep fıstığı, kilo verme, kan basıncını düşürme, kolesterolü düşürme ve sağlıklı kan damarlarını koruma üzerindeki yararlı etkileri nedeniyle incelenmiştir.

Antep fıstığının bir kısmı, diğer kuruyemişlerden bile daha fazla, yüksek proteinli ve düşük kalorili bir atıştırmalıktır.

Ve 250 gram antepfıstığı için 5,30 sterlin, bu da fındık başına yaklaşık 2 peni eder.

Düşük kan basıncı

Kan basıncı, kan vücudunuza pompalanırken kan damarlarınıza ve organlarınıza uygulanan kuvvetin bir ölçümüdür.

21 çalışmanın gözden geçirilmesi, antep fıstığı yemenin insanların sistolik sayısını (tansiyon ölçümünüzdeki en yüksek sayı) 1,82 mm/Hg ve distolik sayıyı (en alttaki sayı) 0,8 mm/Hg azalttığını buldu.

Tuzsuz fıstık tercih ettiğinizden emin olun: Tansiyonu düşürmek için bir diyet uygularken tuzdan kaçınılmalıdır.

Daha sağlıklı kan damarları

Antep fıstığı, yediğinizde nitrik okside dönüşen bir amino asit olan L-arginin açısından da zengindir.

Nitrik oksit, kan damarlarınızın genişleyerek kan akışını artırdığı vazodilatasyon adı verilen bir süreç için çok önemlidir.

Bu nedenle antep fıstığı sertleşme bozukluğunu tedavi etmek için bile tavsiye edilir.

Daha düşük kolesterol seviyeleri

Bu lezzetli yeşil yemişlerin kalp hastalığı riskinizi azaltmasının daha da fazla yolu var: Antep fıstığının kolesterolü düşürmesiyle de alakalı.

Günlük kalorilerinin yüzde 20’sini fıstıkta tüketen 32 erkek üzerinde yapılan bir araştırma, kolesterol seviyelerinin yüzde 21 oranında düştüğünü buldu.

Yemeğinizin beşte birini antep fıstığı ile değiştirmenize gerek yok, sadece bir paket alın ve ara sıra bir porsiyon için kendinize yardım edin.

Bu nedenle, bir dahaki sefere atıştırmak istediğinizde, sağlıklı bir avuç antep fıstığı almayı düşünün: Vücudunuz size teşekkür edecektir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yağmur sesi ile uyumak zararlı mı?

HIZLI YORUM YAP