Hamsterlarda Tümör Belirtileri Nelerdir? | Sağlık
DOLAR

32,5833$% 0.19

EURO

34,9290% 0.7

STERLİN

40,5730£% 1

GRAM ALTIN

2.436,02%0,15

ÇEYREK ALTIN

4.089,00%-0,88

a

Hamsterlarda Tümör Belirtileri Nelerdir?

Hamsterlarda Tümör Belirtileri Nelerdir?: Bakımının kolaylığı ve sevimli oluşu sebebiyle tercih edilen hamster; günün birinde hiç beklenmedik şekilde rahatsızlanabilir. Kansere sebep olan tümörler yüzünden hayatını kaybetme tehlikesi ile karşılaşabilir. Hamsterın yaşlanmasıyla beraber kanser hücreleri gelişebilir. Hamster sahibinin bu konuda uyanık olması şarttır. Aksi takdirde, severek beslediği hayvanını kaybedebilir. 

Hamsterlarda Tümör Nasıl Tespit Edilir? 

Hamster; yaşlandıkça farklı tipteki tümörler ile karşı karşıya kalır. Özellikle karnında yer alan yumrular; önemli bir belirtidir. Bağışıklık sisteminde ortaya çıkan lenfoma; son derece yaygın olmakla beraber ciddi bir rahatsızlıktır. Lenfoma; iç organları ve lenf düğümlerini etkiler. Bu sayede, karında birtakım topaklar oluşmasına sebep olur. Topakların boyutu değişkendir. Bazıları küçük olduğu gibi bazıları da gözle görülür seviyede büyüktür. Büyük topaklar söz konusu ise hamster sahibi onları görme şansını elde eder. Ancak, bilhassa karın bölgesini etkileyen lenfomalar; genç hamsterlar için ciddi bir tehlikedir. En çok onlarda görülür. Poliomavirüs adı verilen tehlikeli bir virüsten kaynaklanan rahatsızlıktır. Ayrıca, dişi göğüs tümörleri de bir hayli yaygındır. Meme bezlerinde yer alan tümörler geniş kitle görünümündedir. 

Hamsterların vücutlarının farklı yerlerinde de tümörler görülebilir. Özellikle koltuk altı ve boyundaki tümörler dikkat çeker. Özellikle lenfoma; koltuk altı ve boyun lenf düğümlerinde şişmeye sebep olur. Hamster sahibi; hamsterın vücudunda bu tarz topaklar tespit ettiği takdirde bunun muhtemelen kanser hücresi olduğunu anlamalıdır. Bu durumda yapılacak tek şey ise hamsterı vakit kaybetmeden veterinere götürmektir. Erken teşhis; hayat kurtarabilir. 

Hamsterlarda Tümör Etkisini Nasıl Gösterir? 

Hamsterlerda tümör etkisini yalnızca yumrularla veya şişliklerle göstermez. Hamster üzerinde fiziksel etkisi de bulunur. Örneğin, bir hamsterda tümör olduğu takdirde iştahı azalır. Çok daha az yemeye başlar. Bu yüzden, kısa sürede kilo verir. Ayrıca, hamsterda birtakım sindirim sorunları meydana gelir. Sindirim sistemindeki organlarda yer alan lenfomalar yüzünden ishal başta olmak üzere birçok sindirim bozukluğu oluşur. Fakat, hamsterın yapısı gereği kusması mümkün değildir. Bu yüzden, kusma gibi bir aktiviteye rastlayamazsınız. 

Hamsterlarda tümör olduğunu gösteren bir diğer husus ise saç dökülmesidir. Hamsterlardaki bezlerde hormon üreten tümörler yer alır. Bu tümörler yüzünden hayvanın tüm dengesi bozulur. Oluşan hormon dengesizliği; kendisini saç dökülmesi olarak gösterir. Bunun yanı sıra, normalden daha çok susayan bir hamster için de tümör tehlikesi mevcuttur. Ayrıca, hamster; geçmiş dönemlere kıyasla daha farklı ve bilhassa saldırgan davranışlar içerisine giriyorsa onun için endişelenmeniz gerekir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cinsel ilişki sırasında ani ölümlerin sebebi ! Bildiklerinizi unutturacak araştırma…

HIZLI YORUM YAP