Hamsterlarda Grip Hastalığı | Sağlık
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Hamsterlarda Grip Hastalığı

Grip; birkaç yıl öncesine kadar kimsenin önem vermediği ve basit bir rahatsızlık olarak gördüğü hastalık türü idi. Ancak, 2019 yılının Aralık ayında ortaya çıkan Covid-19; grip ile ilgili tüm algıları değiştirdi. Belirtileri grip ile benzer olan Covid-19 yüzünden tüm dünyada milyonlarca insan hayatını kaybetti. Ayrıca, insanlar; maske kullanmadan sokağa çıkamaz oldular. Sonuç olarak, grip; eskiye kıyasla daha çok ciddiye alınan bir hastalık haline geldi.

Tıpkı insanlar gibi evimizde severek beslediğimiz hamsterların da grip olması mümkün! 

Hamsterlarda Grip Belirtileri Nelerdir? 

Hamster; günün birinde grip olabilir. Ancak, grip olmaları ile ilgili olarak bilinmesi gereken bir detay mevcut! Çünkü, grip; bu sevimli canlılara insanlardan geçiyor. Bir başka deyişle, hamster sahipleri; farkında olmadan gribi evlerinde besledikleri sevimli hamsterlarına bulaştırıyorlar. 

Hamsterlarda grip belirtileri; insanlardakine kıyasla çok farklı değil! Örneğin, hamsterın sürekli olarak arka arkaya hapşırdığını görürseniz durumdan şüphelenmeniz gerekiyor. Bilhassa kış aylarında sürekli hapşıran bir hamster gördüğünüz takdirde onun grip olduğunu tahmin edebilirsiniz. Fakat, bir hamsterın yalnızca hapşırması; onun grip olduğunu anlamak adına yeterli değildir. Bir başka deyişle, hamster sahibi; onu vakit kaybetmeden bir veterinere götürmelidir. Çünkü, hayvanın hapşırmasının altında yatan farklı sebepler de olabilir. Örneğin, alerjik bir sebepten dolayı devamlı olarak hapşıran hamsterlara rastlamak mümkündür. Bu noktada, bir hamsterın neden hapşırdığını anlamak adına onu ivedilikle veterinere götürmek gerekir. 

Hamsterlarda Grip Tedavisi Nasıl Yapılır? 

Grip; insanları olduğu kadar hamsterları da olumsuz etkileyebilecek bir hastalıktır. Grip tedavisi basittir. Ancak, her şeyden önce, bu hastalığa yakalanmamak gerekir. Bu noktada, hamsterın iyi bir şekilde beslenmesi gerekir. Bir başka deyişle, doğru bir şekilde beslenen hamster; hem gribi en kısa sürede atlatır hem de kolay kolay bu hastalığa yakalanmaz. Hamster sahibi; hayvanın beslenmesine dikkat etmelidir. Bilhassa birçok veteriner tarafından da önerilen vitaminli yemler kullanılabilir. Buna ek olarak, roka gibi içerisinde bol miktarda vitamin bulunan besinler de tüketilebilir. Herkesin bildiği gibi hamsterların her yiyeceği tüketmesi mümkün değildir. Ancak, roka gibi besinlerin hamsterlar için son derece uygun olduğunu ifade edebiliriz. 

Uygun beslenme düzeni sayesinde hamster grip hastalığını en kısa sürede atlatır. Ayrıca, iyi beslenen bir hamster; grip dahil olmak üzere herhangi bir hastalığa yakalanmadan hayatına devam eder. Sonuç olarak, hamsterlarda grip en çok üç hafta içerisinde iyileşen bir rahatsızlıktır. Hamster sahibinin panik yapmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emel İşitme Merkezi ilk On Kuralı Hatırlattı

HIZLI YORUM YAP