Hamsterlarda Böbrek Hastalıkları | Sağlık
DOLAR

32,3313$% 0.24

EURO

35,1130% -0.06

STERLİN

41,0225£% 0.01

GRAM ALTIN

2.293,81%0,73

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,67

a

Hamsterlarda Böbrek Hastalıkları

Hamsterlarda Böbrek Hastalıkları: Kedi ve köpek beslemek istemeyen insanların tercihi hamster oluyor. Her geçen gün daha çok kişinin evinde hamster beslediğini görüyoruz. Son derece sevimli bir hayvan olan hamsterın bakımı da bir hayli kolay! Ev yaşamına uyum sağlamaları da farklı bir avantajları! Ancak, insanlarda ve diğer evcil hayvanlarda olduğu gibi hamsterlarda da birtakım hastalıkların meydana gelmesi mümkündür. Bir başka deyişle, evinizi paylaştığınız hamster; günün birinde ciddi bir enfeksiyon ile karşılaşabilir. 

Hamsterların en sık karşılaştığı rahatsızlıkların başında böbrek rahatsızlıkları geliyor. Böbreklerin insan ve hayvan hayatının devamı adına ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok! 

Hamsterlarda Hangi Böbrek Rahatsızlıkları Görülüyor? 

CPN adı verilen hastalık yüzünden birçok hamsterın hayatı tehlikeye giriyor. Bu hastalığın uzun ismi ise Chronic Progressive Nephrosis! Herkesin ne olduğunu merak ettiği bu hastalık; böbreklerin büyümesi ile yakından alakalı! En büyük sebebi ise yanlış beslenme! Bu noktada, hastalığın doğru bir şekilde tedavi edilmesi adına hamsterın sahip olduğu beslenme şeklinin ivedilikle değiştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, yapılan tüm tedaviler ve kullanılan tüm ilaçlar boşa gidebilir. 

Chronic Progressive Nephrosis dahil olmak üzere hamsterlarda görülen böbrek rahatsızlıkları; benzer belirtiler ile ortaya çıkıyor. Her şeyden önce, hayvanın geçmişe kıyasla daha iştahsız olduğunu söylemek mümkün! Bu yüzden, kilo kaybettiği de biliniyor. Ayrıca, ruh hali de bu hastalıktan etkileniyor. Sinirli ve depresif bir ruh halinin dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, hamster; enerjisini kaybediyor. Sürekli olarak yatmak ve dinlenmek istiyor. Halsizlik; hamsterın ciddi bir böbrek rahatsızlığı yaşadığını gösteren en önemli hususlardan birisi! 

Böbrek rahatsızlıkları; insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da benzer belirtiler ile ortaya çıkıyor. Hayvanın aşırı su içmesine rastlanıyor. Bu yüzden, devamlı olarak idrarını yapıyor. Buna ek olarak, hem iştahsızlık hem de hastalığın yaratmış olduğu stres dolayısıyla ciddi kilo kaybediyor. Hamster; idrarını yaparken zorlanıyor. Hatta, yaşamış olduğu acının etkisiyle garip sesler çıkartabiliyor. 

Hamster sahipleri; böbrek rahatsızlıkları konusunda uyanık olmak zorunda! Yukarıdaki belirtilerden birisi veya birkaçı ortaya çıktığı takdirde evcil hayvanlarını en kısa sürede veterinere götürmeleri gerekiyor. 

Hamsterlarda Böbrek Rahatsızlıkları Nasıl Tedavi Edilir? 

Hamsterlarda ortaya çıkan böbrek rahatsızlıklarının tedavisi için ilk olarak hastalığın ne olduğunun kesin bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bu noktada, veteriner desteği şart! Bir başka deyişle, veteriner; ilk olarak hamsterın hastalığının ne olduğunu belirlemek zorunda! Ancak, her ne olursa olsun, bu hastalığı geçiren hamsterın beslenme düzeni değiştirilmelidir. 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hamsterlarda İshal Neden Ortaya Çıkar?

HIZLI YORUM YAP