Hafızayı güçlendiren besin önerileri açıklandı! | Sağlık
DOLAR

32,5270$% 0.08

EURO

34,9650% -0.22

STERLİN

40,8656£% -0.11

GRAM ALTIN

2.435,49%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.055,00%0,07

a

Hafızayı güçlendiren besin önerileri açıklandı!

Hafızayı güçlendiren besin önerileri açıklandı! Bir çok kişi korona virüs süresi için ‘de hafızaların zayıfladığını dile getiriyor peki hangi besinler hafızayı güçlendirir.

Şeker ihtiyacınızı meyvelerden sağlamak bir birey için oldukça önemlidir, bir çok kişi çok fazla şeker ve şeker ürünü kullanıyor, şeker sağlık ve hafıza için oldukça tehlikeli bunun yerine meyvelerden şeker gereksiminizi almanız gerekiyor.

Ekonomik durumu olanların haftada iki kez balık yemesi gerekiyor, eğer balık bulamıyorsanız ton balığı bunun için idealdir. Fırında veya ızgarada yapmanız öneriliyor.

Zerdeçalı oldukça önemli sabah kahvaltınız2da yumurtanızın üzerine koyabilirsiniz. Sabahları yumurtanızın üzerine, ara öğünde yoğurdunuzun içerisine, et yemeklerinde de karışık baharatlarınızla beraber rahatlıkla beslenmenize ekleyebilirsiniz.

Kuruyemiş tüketin

Kuruyemiş tükenmek son derece önemli özellikle fındık ve ceviz, üzüm, incir gibi ve ayrıca zamanın ‘da olan kuruyemişlerin taze olmasına dikkat edin. Fındık taze bulabilirseniz son derece etkisi olacak hafızanız için, aynı şekilde cevizin hafıza güçlendiren lif yapısı olduğunu asla unutmayın.

Rafadan yumurta tüketmeyi ihmal etmeyin B-6, B12 vitaminlerini, folik asit ve kolin gibi önemli besin öğelerini alırken; bu sayede yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi geciktirirken beynin küçülmesine de engel olabilirsiniz.

Rafine karbonhidratları azaltın: Vücut bu karbonhidratları hızlı bir şekilde sindirerek kan şekeri seviyelerinde ani bir artışa neden oluyor. Çalışmalar, rafine karbonhidratlar açısından yüksek olan Batı diyetinin demans, bilişsel gerileme ve azalmış bilişsel işlevle ilişkili olduğunu göstermiştir.

Alkolden uzak durun: Tekrarlayan aşırı alkol tüketimleri, beyin üzerinde nörotoksik etkiler göstererek, hafıza yönetiminde rol oynayan beynimizin hipokampus bölgesine zarar verebilir. Hipokampus bölgesi zarar gördüğünde ani ve gecikmeli hafıza hatırlama testlerinde sürelerin uzadığı görülmüştür.

Çikolata tercihiniz bitter olsun: Tatlı ihtiyacı duyduğumuzda ilk önceliğimiz muz veya kuru hurma gibi bir meyve ile kakaoyu karıştırmak olabilir. Fakat çikolata yemek istiyorsak da tercihimizi en az yüzde 70 oranlı bir bitter çikolatadan yana yapmak daha sağlıklı olacaktır.

Lif alımınızı arttırın: Lif, beyin sağlığı için önemlidir çünkü beyin büyümesini destekleyen bağırsak bakterilerinin beslenmesine yardımcı olur. Prebiyotik lifler, sindirim sistemimizde iyi bakterilerin büyümesine ve gelişmesine izin verir. Prebiyotik yiyeceklerin başında muz, domates, soğan ve mercimek bulunur.

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avrupa Birliği Koronavirüs’e karşı iki doz aşı olan turistlere sınırlarını açma kararı aldı Türkiye’de aşı şartı yok!

HIZLI YORUM YAP