GSK ile Vir Covid_19 için Sotrovimab isimli antikor ilacı üretti, ABD onay verdi! | Sağlık
DOLAR

32,3918$% 0.21

EURO

35,0848% -0.08

STERLİN

41,0713£% 0.39

GRAM ALTIN

2.324,61%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

a
  • Baykuş Haber
  • Sağlık
  • GSK ile Vir Covid_19 için Sotrovimab isimli antikor ilacı üretti, ABD onay verdi!

GSK ile Vir Covid_19 için Sotrovimab isimli antikor ilacı üretti, ABD onay verdi!

GSK ile Vir Covid_19 için Sotrovimab isimli antikor ilacı üretti, ABD onay verdi! Dünya genelinde gelişmiş ülkelerin aşı çıkarması hızla devam ederken bir ilaç daha piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

ABD içinde onay alan antikor, ağır olmayan Covid_19 ilacı için ise acil kullanım onayı aldığı bildirildi.

DÜNYA’DA GELİŞMİŞ ÜLKELER KENDİ AŞILARI ÇOKTAN ÜRETTİ!

Bir çok ülke ise covid_19 içinde bulunduğu durumda aşılarını üretmeyi başarırken bir yıl içinde, gelişme kaydetmeyen ülkeler ise aşı alımı yaparak halkına hizmet etmeye devam ediyor.

İSRAİL ise bu konuda halkına en fazla şı vurulan ilgilere ile başı çeken ülkeler içinde yer alırken, okyanusa yakın ülkelerin bazıları ise halkın %80 civarına aşı yapıldığı belgeleniyor.

FDA, Sotrovimab adlı ilacın Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan veya oksijen tedavisine ihtiyaç duyulan hastalarda kullanımına ise izin vermedi.

Sotrovimab enfeksiyonlarla mücadele eden doğal antikorlar gibi davranan monoklonal antikor ilaçları arasında yer alıyor.

GSK ve Vir tarafından yapılan açıklamada ilacın önümüzdeki haftalarda koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılmaya başlanacağı ve ilacın piyasaya sunulması içinde FDA’e başvuruda bulunulacağı ifade edildi.

ABD’de Regeneron Pharmaceuticals ve Eli Lilly gibi şirketler tarafından geliştirilen benzer ilaçların da acil durumlarda kullanımına izin verilmişti.

Avrupa Birliği’nin ilaç kurumu da geçtiğimiz hafta oksijen tedavisi görmeyen hastalarda Sotrovimab kullanımını desteklediğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 50 yaş üzeri aşılanmasına başlanacak tarih 1 Haziran!

HIZLI YORUM YAP