Fatih Altaylı: Devletimiz kimi kandırmak istiyor ve ne yapmak istiyor? | Sağlık
DOLAR

32,4872$% 0.22

EURO

34,6084% 0.3

STERLİN

40,5082£% 0.33

GRAM ALTIN

2.472,48%-0,42

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,23

a

Fatih Altaylı: Devletimiz kimi kandırmak istiyor ve ne yapmak istiyor?

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı Akparti ve Sağlık bakanlığını eleştirdi, Binlerce yorum alan video ve yazı ise Akparti ve ortağı MHP’de şok etkisi oluşturdu. Mhp lideri devlet bahçeli ise sessiz kalmayı tercih ederken Sağlık bakanı ise ne diyeceği merak konu. CHP ve İYİ partinin daha önce söylemiş olduğu rakamların gerçek çıkması ise halkın sesini yükseltilmesine sebep olduğu görüldü, bir çok kişi iktidarın bunu yönetemediği ve devletin açıkladığı bilgilere asla güvenmediğini söylüyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ne diyeceği merak konu, kendisine çok fazla eleştiri gelmeye devam ediyor.
Fatih Altaylı, Habertürk TV’de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük korona virüs (Kovid-19) verilerine isyan ederek “Açıklanan rakam Türk halkıyla ve tüm toplumla dalga geçer gibi, 3819 hastayı bizzat ben tanıyorum; devletimiz kimi kandırmak istiyor?” dedi. Öte yandan Fatih Altaylı, programda açıklanan veriler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve “İçimi büyük korku sardı” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salgına karşı yeni kısıtlamalar getirildiğini duyurmasının ardından konuşan Fatih Altaylı, “Böylesine düşük rakamlar verilmesi, şu ana kadar uğraştığımız ve halkı da suçladığımız rehavetin temel sebeplerinden biri midir, değil midir? Bu önlemler, madem sayılar bu kadar az, niye bu önlemleri aldın dedirtmez mi?” şeklinde konuştu.

Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Yüzde 20’lerin üzerinde bir PCR pozitiflik oranından bahsedildi. Böyle bakınca bugünkü test sayısı 156 bin olduğuna göre, PCR pozitif sayısının da yaklaşık 50 bin civarında olması gerekiyor. Ancak açıklanan rakam Türk hakıyla ve tüm toplumla dalga geçer gibi 3819. Ben sadece 3819 tane hastayı bizzat tanıyorum. Bunun hiçbir inandırıcılığı yok artık. Bu inandırıcı olmayan tabloyla devletimiz kimi kandırmak istiyor ve ne yapmak istiyor. Böylesine düşük rakamlar verilmesi, şu ana kadar uğraştığımız ve halkı da suçladığımız rehavetin temel sebeplerinden biri midir, değil midir? Bu önlemler, madem sayılar bu kadar az, niye bu önlemleri aldın dedirtmez mi?”

“CERRAHPAŞA’DA 2 BİN TESTİN 400’Ü POZİTİF”

Ayrıca İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Göne, programda Cerrahpaşa Hastanesi’nde günlük 2 bin test yapıldığı bunların yüzde 20’sinin 400 tanesinin korona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

“İSTANBUL’DA 20 BİN, TÜRKİYE’DE 50 BİN VAKA”

Öte yandan Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya ise İstanbul’da günlük 20 bin Türkiye genelinde ise 50 bin korona virüs vakası olduğunu açıkladı.

“KORKU SARDI”

Programda yapılan açıklamalar sonrası Fatih Altaylı şaşkınlığını gizleyemedi ve “İçimi büyük korku sardı” ifadesini kullandı.

 

Kaynak Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci için kim telefon açıp teşekkür etti!

HIZLI YORUM YAP